Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Сряда, 23 Януари 2019

Декември 2018

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Технологии Брой: Юли 2018
Как да получим високи добиви и завидно качество от лавандулата
Отговорът е: използвайте Аминозол® и ВиталoСол® Голд СК

Как да получим високи добиви и завидно качество от лавандулата

print

e-mail facebook

 

Безкрайни лилави полета. Аромати и качество. Успокояващо съвършенство. На това се насладиха гостите на полски ден край Генерал Тошево. Тук царица на полето е омайната лавандула. Акцентът на срещата беше как да получим високи добиви и завидно качество от етеричномаслената култура. Отговорите бяха показани на самото поле.

Подхранените с листните торове на Лебозол® парцели, показват в пъти повече завишени норми на листна маса и образуван цвят в сравнение с участъка, в който беше оставен за контрола.

„С фирма Лебозол® започнах да работя миналата година след като направих последната коситба на лавандулата. Контакт осъществих с регионалния агроном-консултант Петър Бонев. Направихме схема за приложение на торовете за цялата година, както и химичен анализ на почвата и растенията, на база резултатите Петър Бонев помогна за избора на основния тор, заяви домакинът на мероприятието Симеон Симеонов. - Двадесетина дни след косене растенията започнаха да жълтеят и тогава се обадих на специалистите. Дойдоха на място, констатираха липсата на микроелементи и тогава пристъпихме към първото пръскане с ВиталoСол® Голд СК в доза 400 мл/дка, заедно с Аминозол® в доза 200 мл/дка. След това преди зазимяване повторихме храненето още едно пръскане с ВиталoСол® Голд СК в доза 300 мл/дка и рано напролет при стартиране на вегетацията при поява на младите листа отново приложих ВиталoСол® Голд СК с Аминозол®. Много добро впечатление ми направи комбинацията, защото със 7-8 дни изтеглихме вегетацията и растението започна бързо да се развива. Четиринадесет-петнадесет дни след първото пръскане имаше много повече зелени листа. На последващ етап подхранихме с Лебозол®-МагС СК 300 мл/дка заедно с Лебозол®-Бор 100 мл/дка. Във фаза бутонизация внесохме Лебозол®-Манган 500 СК и Лебозол®-Калий ТС 340. Последното хранене беше във фаза цъфтеж с Лебозол®-Микс за маслодайни в доза 300 мл/дка заедно с Лебозол®-Бор 100 мл/дка. Резултатите са впечатляващи.“

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Юли 2018ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Хибриди за рекорди на Синджента – експертът в слънчогледа
През 2018 г. слънчогледът доказа защо е една от традиционните култури за България

Иновации, конструирани от здрава стомана и със син цвят
Премиерно във Франция: компактна дискова брана Rubin 10 и плуг Diamant 16

Звездна селекция край Паскалево с топ добиви
1200-1600 кг/дка от царевицата

Угояване на телета – технологии за ефективност
В Дълбок дол се намира един от водещите комплекси в страната

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg