Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Вторник, 28 Януари 2020

Януари 2020

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Селекция Брой: Януари 2019
С HiCornCS печалбата при производство на зърно е гарантирана!
Перфектна симбиоза между два хибрида

С HiCornCS печалбата при производство на зърно е гарантирана!

print

e-mail facebook

С всяка изминала година Косад Семанс надгражда опита и иновативността на генетичните възможности в селекцията. Нуждите на земеделските стопани са в основата на изследователската работа на Косад Семанс. Нашите селекционери работят активно не само за създаването на сортове и хибриди, които да са високодобивни, но и устойчиви при различни почвено-климатични условия, както и с високо качество. Всички усилия са насочени да се осигури висока производителност, много добро съотношение добив/ранозрелост, рандеман и икономическа ефективност при отлични качествени показатели.

През настоящия сезон френската компания представя единствения по рода си продукт - HiCornCS ФАО 350. Това е напълно нова концепция, насочена към производителите на царевица за зърно - интензивен продукт с изключителен потенциал за добив.

В концепцията са включени два хибрида, с различен генетичен произход, но близък период на вегетация и абсолютно съвместими помежду си. След много години прекарани в проучвания, изследвания и полски опити измежду десетки комбинации от хибриди, селекционерският екип на френската компания постигна перфектната симбиоза между два хибрида.

Това, което получава всеки фермер, използвайки HiCornCS е по-голяма сигурност на полето и гарантиране на добива дори и при неблагоприятни условия. Как се постига това? Перфектната комбинация на хибриди и разликата във вегетацията между тях осигуряват по-продължителен период на цъфтеж и опрашване и по-ефективно оплождане и озърняване на кочана. Дори и при неблагоприятни условия – високи температури и ниска въздушна влажност по време на цъфтеж, се минимизира рискът от намаляване на жизнеспособността на полена и последваща загуба вследствие на лошото опрашване. От друга страна, в края на цикъла двата хибрида узряват в синхрон и отдават влагата бързо. Проведените опити показват, че резултатите при производството на HiCornCS остават стабилни в различните години и при различни условия.

 

Автор: Списание АгроКомпасПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Ние трябва да създаваме иновации, които да помагат за изхранване на населението
Проф.Ангел Ангелов, преподавател в катедра "Биотехнология" и Центърa за обучение по качество и безопасност на храните към Университета по хранителни технологии, гр. Пловдив

Много сме силни в сегментите, които носят добавена стойност за фермерите
Ани Димитрова, Търговски мениджър в Nuseed

На запад от рая
Овощните градини край с. Радотина - биоземеделие по учебник

Как се успява наопаки
Уникални за света български предприемачи представи Институтът за агростратегии и иновации

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg