Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 17 Януари 2020

Декември 2019

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Вдъхновяваща история Брой: Март 2019
Български шоколад завладя планетата
Бизнесмен се вдъхновил от идеята на братята Бенямин и вложил в тях 2 млн. евро

Български шоколад завладя планетата

print

e-mail facebook

Българските шоколади на братята Бенямин се продават по цялата планета. Младежите са успели да направят това точно за четири години. Удивителни са не само техните шоколади, които са 100% веган. Най-вече начинът, по който са успели да ги рекламират и да привлекат световен интерес към тях.

Учебник по маркетинг

Историята на младежите е достойна за филмов сценарий и учебник по маркетинг. Защото начинът, по който успяват да докарат бизнеса си на световно ниво, е на класическата старт-ъп компания. Ето я накратко. Братята Бенямин обожават шоколада. Като деца унищожавали огромни количества Нутела. Наред със страстта им към какаовите изкушения, те са увлечени и от здравословния начин на живот и спорт.

Така се случва, че преди четири години решават да съчетаят двете страсти в една и да ги превърнат в свой бизнес.

Бизнес ангел

Хрумва им да започнат да произвеждат шоколади, в които няма никакви животински продукти, нито пък вредна захар, още по-малко вреден глюкозо-фруктозен сироп, който в основата си е ГМО. А съставките на кафявите блокчета да са единствено и само от какаови зърна, захарта да е кокосова, маслото да си е истинското какаово. Вдъхновени от хрумването си, започнали да го разказват на приятели и познати. На един от курсовете, който те водили, посветен на това как да живеем здравословно и щастливо, един бизнесмен харесал идеята им. Той казал на момчета, че ще инвестира в нея.

Производство

Вече нямало връщане назад. Така младежите получават 2 млн. евро, за да започнат производството на шоколадите.

С тези пари те наемат сграда в кв. Младост в София. Закупуват необходимата техника, наемат работници. Започва производството на шоколадите. И започват да обикалят света. За да се учат на майсторлък от други шоколатиери. Да търсят възможно най-добрата суровина за техните какаови блокчета. И най-вече да промотират по света своите шоколади.

Изложения

Братята обикаляли всички възможни световни изложения за храни и сладкарство. Влагали целия си плам, оптимизъм и добронамереност, за да разказват на хората и търговците защо техните шоколади са уникални. Така лека-полека светът се заинтересувал от тях. И повярвал в каузата и продукта, който те създавали. И започнали поръчките.

 

Автор: Светлана Петкова



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Ние се намираме в голяма конкуренция с така наречените комерсиални породи
Проф. Дойчо Димов – председател на Сдружение за отглеждане и развъждане на Маришките овце

Имаме супер ученици. Надяваме се да ги насърчим да станат супер фермери един ден
Д-р Лозана Василева, зам.-министър на МЗХГ

Създаването на работни места е основният индикатор при подпомагане на неземеделските дейности
Венислава Бояджиева, експерт в Дирекция Развитие на селските райони – МЗХГ

Ако спрат всякакви видове плащания, ще имаме едно примитивно животновъдство
Симеон Караколев, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация в България

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg