Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Понеделник, 25 Май 2020

Април 2020

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Рентабилност Брой: Март 2019
По-точно и по-икономично – това е бъдещето в земеделието
ЯРА България – партньорът в дигитализацията

По-точно и по-икономично – това е бъдещето в земеделието

print

e-mail facebook

Умното земеделие е понятие, което все по-широко започва да се употребява, когато говорим за прилагане на прецизни технологии. А те помагат на фермерите по-лесно да планират и по-точно да изпълняват агротехническите мероприятия. Всичко това вече е реалност в българското земеделие. Това се случва благодарение на компании като Яра България, един от пионерите у нас във внедряването на дигитални технологии, ориентирани към управление на стопанствата, прецизиране и оптимизиране на разходите. А те бяха във фокуса на специална пресконференция, провела се по време на Международното изложение Агра 2019 в Пловдив.

„Вярваме в бъдещето и развитието на пазара за Източна Европа, както и в България. Работим с най-иновативните земеделци, които са образовани и искат да надградят печалбата си, да се възползват от дигиталните възможности на съвремието“, заяви Едуард Максимов, мениджър направление Дигитално земеделие на Яра за Източна Европа.

Комбинирайки познанията на Яра в областта на храненето на растенията с широкото портфолио от продукти и услуги, които предлага в сферата на прецизното земеделие и управлението на земеделските стопанства, компанията се е превърнала в уникална платформа, символ на устойчиви решения за увеличаване на печалбата на всеки един фермер.

Агро Офис – първата стъпка в прецизното земеделие

Яра несъмнено излиза извън стандартните технологии, постоянно гради и се развива. Софтуерната система Агро Офис е създадена специално да облекчи работата на зърнопроизводителите. Тя се състои от различни продукти, които могат да работят както поотделно, така и в единна система. Тя помага в посока управление и оптимизиране на всички поземлени отношения на фермерите, блокове и имоти. Именно това редуцира в пъти работния процес, времето за справки и изчисления, изплащане на ренти, изчисляване на субсидии и абсолютно всичко, което се случва в земеделското стопанство, подчерта Владимир Николов, директор продажби и маркетинг в Яра България. Агро Офис обаче е много повече, защото е една ефективна система, която дава възможност на земеделските производители да анализират своите данни от предходни сезони и така да планират работата си, че да бъдат още по-печеливши и продуктивни.

N-Sensor - еталон за прецизно земеделие

Много стопанства у нас вече активно използват нова стратегия за хранене на растенията чрез Yara N-Sensor – специализиран сензор за променлива норма на торене. По този начин внасянето на азотни торове е според състоянието на растенията в различните зони на полето. Чрез N-Sensor в реално време се измерва нуждата на растенията от азот и се управлява нормата, с която торачката тори. За да бъде подобрена технологията, е създадена сателитната платформа At Farm, за да може да бъде преработена информацията, която се получава от сателитните снимки. At Farm дава възможност за проследяване на биомасата. Освен използването на NDVI индекс, се използва и собствения индекс на Яра, за да може да се предложи най-доброто в правилния момент.

 

Автор: Списание АгроКомпасПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
ТОНИВИТ
Всичко започва от корена

Марката Кубота – универсална и надеждна
КББГ събра фермери в хасковското село Кралево

MASS - съвременна поучителна приказка за бизнеса
Български дилъри посетиха заводите на компанията в Турция

Аз вярвам в земеделието, то е много важно за България и е много интересен бизнес
Марк Де Турк, консултант

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg