Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Събота, 20 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Февруари 2011
Финландия – страната на хилядите езера, буйните реки, северните елени и на ... Valtra
Тази година скандинавската марка празнува своята 60-годишнина

Финландия – страната на хилядите езера, буйните реки, северните елени и на ... Valtra

print

e-mail facebook

Едно пътуване до най-северната европейска страна
В края на януари т.г. красивите финландски градове Ювяскуле и Суолахти посрещнаха гости от цял свят. Поводът – тържественото отбелязване на 60-годишнината от създаването на Valtra, която понастоящем е част от голямото семейство на корпорацията AGCO. Празника уважиха дилъри на марката от всички страни, в които тя е представена, както и агрожурналисти. Иван Масларов и Елисавета Маркова от фирма „Варекс”, официален представител на бранда за страната ни, също се отзоваха на поканата.
 
Новите предизвикателства пред бранда
По време на организирания семинар и на официалната вечеря висшето ръководство на AGCO очерта новите предизвикателства пред марката, свързани с нарастващото световно население и увеличаващото се търсене на храна. Те могат да бъдат посрещнати чрез професионални фермерски машини, които ще са ключов фактор за повишената продуктивност в бъдеще. Мартин Рихенхаген, президентът на корпорацията AGCO, постави високите цели, които Valtra трябва да следва –
повече продажби и заемане на челни пазарни позиции. Той сподели и своята мечта – брандът да стане първи или втори в рамките на корпорацията.
Яри Раутярви – изпълнителният директор на Valtra, припомни мисията на бранда – да предоставя индивидуален продукт за всеки клиент.
 
Всеки може да има своята Valtra
Известни със своята многостранност и надеждност, тракторите от четирите серии а, n, Т и s са конструирани индивидуално за всеки клиент, който може да избира цвят, двигател, трансмисия, хидравлика, кабина и много други опции. На трактора дори може да бъде изписано името на неговия собственик. Акцентът при продуктите е поставен на функционалността, ергономичността и безопасността.
 
Юбилейният цвят – златистокафяв
Само през 2011 г. имате уникалната възможност да си закупите трактор, боядисан в юбилейния цвят – златистокафяв. Той краси новия модел от 225 к.с. от серията Т със 7,4-литров двигател AGCO Sisu Power с технологията SCR, благодарение на която консумира от 5 до 10% по-малко гориво. Новият модел ще бъде показан за първи път по време на SIMA в Париж от 20 до 24 февруари 2011 г.
Новите модели от серията А също бяха представени в юбилейния цвят. Те са от 88 и 101 к.с. и са с нови компактни 3,3-литрови 3-цилиндрови двигатели AGCO Sisu Power със система за впръскване Common rail за оптимален разход на гориво. Тези модели ще се предлагат и с автоматична скоростна кутия. Подобрените кабина и волан и електрохидравлично РТО са другите нововъведения в машините.
 
Заводът в Суолахти
По случай 60-годишнината на Valtra, гостите, които споделиха празника, имаха възможност да разгледат фабриката, откъдето на ден излизат по 42 трактора. Миналата година в него са били произведени 7,300 трактора, тази година вероятно ще са повече.
Към фабриката има инженерингов център, сервизен център, център за тестване на тракторите и център за резервни части.

 

Автор: Светла Стефанова
Целия материал четете в брой Февруари 2011



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg