Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 18 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Мениджър Брой: Февруари 2011
Зад добрия мениджър стои стабилен екип
Александър Бушермьоле – кънтри мениджър на „Байер КропСайанс” България

Зад добрия мениджър стои стабилен екип

Александър Бушермьоле

print

e-mail facebook

- Разкажете ни за себе си и за семейството Ви. Вашата професионална визитка?

- Аз съм роден и израснал в малко селце в Северна Германия, всъщност това е една доста провинциална част от страната, която аз все още много харесвам и където живее голяма част от семейството ми. По-късно се преместих в района на Кьолн, където работих и учих. Също така имах възможността да уча известно време в Испания и САЩ. И така, пътуването и опознаването на други държави винаги е било и все още е от голям интерес за мен.
Вече съм 9 години с „Байер”, като последните 4 от тях бях на позиция Глобален Продуктов мениджър фунгициди, картофи и зеленчуци в Монхайм, нашата главна централа в Германия. Това разшири познанията ми по отношение на растителнозащитната индустрия, които се опитвам да прилагам и на местния пазар.

- Вие сте мениджър на една много сериозна компания. Как го постигнахте?

- Както в много от случаите, това е комбинация от подходящата възможност в подходящото време и активното възползване от тази възможност. Винаги съм имал желанието да имам пряка роля в това как ние обслужваме клиентите и колко ефективно работи екипът. Когато се появи възможността да се преместя в България на тази позиция, не се поколебах. Да работя в земеделския бизнес винаги е било удоволствие за мен и ми помогна да науча много и да успявам.

- Как преминава един Ваш ден?

- Едно от най-хубавите неща в работата ми е, че аз наистина не знам предварително. Количеството на задачите, които изникват, е голямо и те са много разнообразни. И така, аз може да прекарам деня в срещи в офиса, помагайки за вземането на важни за компанията решения или да координирам различни дейности, но също така има голяма вероятност или да бъда на полето, или да се срещам с фермери по време на различни събития. Единственото сигурно нещо е, че моята ангажираност е винаги свързана с други хора – или от екипа на „Байер”, или наши клиенти. Така че това не е работа зад бюрото и е нещото, което изключително ценя.

- Ще Ви видим ли тази година на полето сред фермерите?

- Със сигурност! Аз съм в страната от средата на 2010 г. и всъщност излязох на полето още на втория ден. В крайна сметка, да знаем какви са очакванията на фермерите и как можем да им помогнем да подобрят земеделските технологии и добивите е основен приоритет на „Байер КропСайанс”. Това също така е в основата на всички мениджърски решения, които взимаме. В крайна сметка, истината е на полето. И на последно, но не по значение, аз бях приет по много открит и приятелски начин и се наслаждавах много на дискусиите с фермерите. Да бъда отвън на полето с фермерите е много забавно и важно.

 

Автор: Диана Александрова
Целия материал четете в брой Февруари 2011



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg