Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Сряда, 28 Октомври 2020

Септември 2020

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Инвестиции Брой: Септември 2020
Идеалната морава - с Кубота!
Кубота България предлага голяма гама професионални самоходни косачки от 14 до 38 к.с.

Идеалната морава - с Кубота!

print

e-mail facebook

 

Как да опазим тревата след всички игри и спортни събития? Обърнете се към най-добрите в бизнеса, за да разберете. Косачките на Кубота са Вашето решение. Кубота България предлага голяма гама професионални самоходни косачки от 14 до 38 к.с.

Машините се използват предимно от озеленителни фирми, спортни и хотелски комплекси, паркове, градини, голф игрища, фирми за комунални услуги и др. Японското качество, високата производителност и изключително лесната и безпроблемна експлоатация правят машините предпочитани дори и от частни лица.

Футболният отбор на гр. Своге вече е заявил интерес към една от машините с марката Кубота – модел G23. Машината беше презентирана пред градската управа на Своге. Общината стопанисва местния стадион и немалко паркови зелени пространства. В инвестиционната й програма е залегнало закупуване на косилна техника. „Насочили сме се към бранда Кубота, защото разбрахме, че това е една много добра техника и напълно отговаря на изискванията ни като технически параметри и цена. Отправихме покана към Кубота България, официалния вносител на марката Кубота за България, да демонстрират възможностите на машината, каза Илия Богданов, зам.-кмет на гр. Своге.

Презентация на машината на градския стадион направиха Йордан Борисов, продуктов мениджър в Кубота България за компактни трактори и техника за комунални нужди, и Мирослав Николов, търговски директор в Кубота България.

G-серията косачки на Кубота се предлагат в две модификации на двигателя:

  • G23 с три-цилиндров дизелов двигател Кубота с обем от 900 куб. см и мощност 23 к.с.
  • G26 с три-цилиндров дизелов двигател Кубота с обем от 1000 куб. см и мощност 26 к.с.

И двете модификации се предлагат с високо или ниско разтоварване на коша за трева.

Машините от G-серията са стандартно оборудвани с хидростатична трансмисия и хидравлична система, осигуряваща достатъчен дебит и налягане, за да се гарантира безпроблемната работа на всичките й системи. Кошът за трева и косилният апарат се повдигат и разтоварват хидравлично чрез лостове, удобно разположени от двете страни на операторското място. Тъй като са предназначени за професионална употреба, косачките от тази серия са оборудвани със всички необходими системи за сигурност.

G-серията е снабдена с TwinCut® система с косилни апарати - G23 – 122 см и G26 – 137 см с два централно разположени ножа с голям размер, разположени в здрав кожух от прахово боядисана стомана, осигуряващ изключителна здравина и устойчивост на корозия и механични въздействия. Двата ножа режат и транспортират тревата през широк тунел в кош с вместимост от впечатляващите 640 л за версиите с високо разтоварване и 560 л за версиите с ниско разтоварване. Двата ножа се задвижват от два независими карданни вала. Височината на откоса се наглася с централно разположен контролер в стъпка от 6 мм, а повдигането и свалянето на косилния апарат е хидравлично, посредством лост разположен от ляво на оператора.

 

Автор: Диана Александрова
Целия материал четете в брой Септември 2020ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
BEDNAR е в Топ 10 на европейските производители на машини
Цветомир Костов, териториален мениджър на марката BEDNAR за България

Хубаво грозде, хубаво вино – колко важна е техниката за обслужване на лозята
Японски технологии бяха представени в лозарско стопанство край село Главан

Минимален риск, максимални резултати от царевицата
Демо жътва край Попово – отличниците са ДКЦ 5075 и ДКЦ 4541

Ние не начертахме визия какво земеделие искаме
Ангел Вукодинов, зърнопроизводител

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg