Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Сряда, 27 Януари 2021

Януари 2021

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Октомври 2020
Хубаво грозде, хубаво вино – колко важна е техниката за обслужване на лозята
Японски технологии бяха представени в лозарско стопанство край село Главан

Хубаво грозде, хубаво вино – колко важна е техниката за обслужване на лозята

print

e-mail facebook

 

„Гордеем се с начина, по който правим вино. С всяко зрънце грозде, отгледано в собствените ни масиви с обща площ от 150 декара. С всеки от различните сортове, за които се грижим, като за любими деца“ – това е посланието на домакините на демонстрацията Заара Истейт, в която беше представена специализирана лозарска техника. А тя е предназначена за производство на грозде, от което се прави бутиково вино.

Специализирани трактори

Тракторите непременно трябва да са компактни и тесни, маневрени, пъргави и комфортни – както е моделът М5071 с мощност 73 к.с., част от специализирана серия на Кубота от 73 до 105 к.с.

Машините са оборудвани с 4-цилиндров дизелов двигател Кубота. Двигателят има нов електронен контрол на скоростта, с който можете да контролирате оборотите на двигателя. Вместо три резервоара, като при предишните модели, той има само два големи разположени от двете страни отдолу на кабината.

Тракторите се предлагат в две версии на трансмисията съответно едната с 18 предни и задни предавки и комфортна трансмисия с 36 предни и задни предавки и двойна скорост.

Тракторите от тази серия са оборудвани с мощна навесна система, което позволява работа с тежък инвентар, разказа Йордан Борисов, продуктов мениджър в Кубота България.

Голяма, просторна и отлична ергономия – комфортната кабина с равен под осигурява всички предпоставки за приятна и продуктивна работа на оператора. По този начин вниманието ще бъде изцяло върху работата, което ще допринесе за по-бързото извършване на задачите.

При работа в лозя и овощни градини високата маневреност е един от определящите характеристики на добрия трактор. Уникалната be-speed система на Kubota, която придава несравнима маневреност с отличен радиус на завиване, съчетана с висока стабилност на движение и безопасност, прави моделите от тази серия подходящия помощник за вас.

 

Целия материал четете в брой Октомври 2020ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
С развитие на лозарството искаме да осигурим добра заетост в района и да запазим местния сорт Гъмза, който е нашата гордост
Петьо Петров, зърнопроизводител, лозар и винопроизводител, с. Ново село, обл. Видин

Мурсалският чай привлича млади производители
Древните вярвали, че растението може да изцери раните, нанесени от желязно оръжие

Кубота – една разумна инвестиция
Тракторът М5111 и сеялката SD1450 – отлична комбинация

Петко Симеонов, биологичен пчелар
Комбинацията от ниска цена, лоша реколта и недостатъчно подпомагане е причината голяма част от пчеларите да се отказват от този бизнес

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg