Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Неделя, 29 Ноември 2020

Ноември 2020

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Ноември 2020
Новата серия M6002 на Кубота – подходяща, както за средни и големи стопанства, така и за животновъдни ферми
Кубота направи премиера на новата серия трактори

Новата серия M6002 на Кубота – подходяща, както за средни и големи стопанства, така и за животновъдни ферми

print

e-mail facebook

Кубота направи премиера на новата си серия трактори M6002. Първият екземпляр беше представен на FIMA 2020 (Международен панаир за селскостопанска техника), провел се в Сарагоса (Испания) между 25-29 февруари 2020 г. Тази нова серия трактори е разработена изцяло от Кубота и осигурява интелигентни решения за нуждите на фермерите.

Повече ефективност и надеждност

Серията M6002 ще предлага три модела: M6122 – 123 к.с., M6132 – 133 к.с. и M6142 – 143 к.с.. Технологията на тази серия е насочена както към повишаващия се фокус върху устойчивостта, така и към нуждите на модерните фермери.

Серията M6002 е оборудвана с 4-цилиндров дизелов двигател Кубота етап V, повишаващ значително както ефективността, така и надеждността. С допълнителни 20 к.с. е повишена мощността за транспортни дейности. Този двигател има удължен интервал за почистване на DPF филтъра от 3000 на 6000 мото часа. Освен това е оборудван с голям резервоар за гориво с вместимост 230 литра, предназначен за дългите работни дни.

Напълно нова концепция на трансмисията. Тя включва 8- степенна предавателна кутия с превключване на предавките при пълна мощност и под товар, проектирана за високи скорости и голяма теглителна способност. Тези модели с превключване на предавките при пълна мощност и под товар включват новата функция (Xpress restart), която пряко управлява главния съединител посредством задействане на спирачния педал.

Комфорт, видимост и лекота на управление – задаване на нови стандарти

Новата, широка и просторна кабина при тази серия трактори се отличава с впечатляващия си интериор и екстериор. Тя включва многофункционален подлакътник с лост, памет на двигателя, управление на навесния механизъм и управление на автоматичното превключване. Ергономичната ѝ странична конзола за всички главни работни лостове е разположена отдясно на седалката на водача и на същия радиус подлакътник за максимално удобство. Широкият остъклен покрив предлага оптимална видимост, особено полезна за приложения с челен товарач. Той включва стандартно 10 изцяло светодиодни работни фарове и 6 допълнително предлагани светодиодни работни фарове за покритие на 360 градуса. Накрая, кабината е оборудвана с първокласна седалка с окачване на паралелограм и механично окачване на кабината за най-високо равнище на удобство.

Усиленият преден и заден мост позволяват висока скорост при транспорт с повишена товароносимост, както и тежкотоварни дейности с челен товарач. Включената стандартно двускоростна система на Кубота осигурява подобрен радиус на завиване от 4,5 метра, правейки тракторите от тази серия най-добрия трактор за работа в тесни пространства.

По-висока продуктивност

Освен това серията M6002 предлага допълнителна производителност, благодарение на хидравличната си система за подпомагане на кормилното управление с помпа CCLS с дебит от 115 л/мин, която подобрява производителността и работата на трактора.

Тракторите от тази серия имат впечатляваща товароподемност от 7000 кг и дебит 115 л/мин за справяне с тежък прикачен инвентар за максимална производителност и ефективност.

Херман Мартинез, вицепрезидент бизнес звено продажби на трактори към Кубота Холдинг Юръп, каза: „Новата серия М6002 е напълно нова идея, изградена 100% от Кубота. Тя покрива напълно нуждите на животновъдите, както и на средни и големи по размер стопанства, търсещи висока производителност, ниски експлоатационни разходи, маневреност, лекота на употреба и комфорт, съчетани с добре познатата репутация на Кубота за издръжливост и надеждност.“

 

Целия материал четете в брой Ноември 2020ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Прикачният стърнищен култиватор TERRIA - една блестяща машина за модерно земеделие
Перфектни работни органи за всякакъв тип почва

СИНДЖЕНТА – ЕКСПЕРТИТЕ В СЕМЕНА!
Компанията стартира новия сезон със специализиран екип за семена

Управлявам оранжерията през телефона Инвестицията, която направих, се избива от две китки бране на домати от една реколта
Радослав Лазов, земеделски производител, гр. Благоевград

Новата серия M6002 на Кубота – подходяща, както за средни и големи стопанства, така и за животновъдни ферми
Кубота направи премиера на новата серия трактори

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg