Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 19 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Технологии Брой: Май 2021
Иновативен листен тор ще ви помогне да излезете на печалба дори в трудни агроклиматични условия
Кооперацията в село Малко Враново разчита на най-модерни решения за хранене на земеделските култури

Иновативен листен тор ще ви помогне да излезете на печалба дори в трудни агроклиматични условия

print

e-mail facebook

 

Станимир Станчев, председател на кооперацията в село Малко Враново, е предвидлив и се доверява на най-новите технологии в храненето на културите. Прилага цялостна схема за листно торене, която му гарантира висок добив и високо качество на зърното. За първи път на площите с пшеница решил да приложи най-новия продукт на Лебозол - Вивир като второ пролетно третиране.

„Реших да го използвам директно, без да правя опити с него. Работя отдавна с Лебозол и резултатите, които получавам от техните продукти, ми дават основание да вярвам, че и Вивир ще е също толкова добър. Човек, който търси иновативното, различното, трябва да се довери на Вивир“, обясни Станимир Станчев.

На въпрос защо работи с Лебозол той отговори, че това са истинските продукти, които винаги оправдават очакванията му. „Това, което го пише в брошурите им, на сайта им, е точно така. Приложени в точния момент, торовете разгръщат потенциала на културите. И още нещо - не сме толкова богати, за да си позволяваме евтини неща. Балансът между качество и цена най-добре пасва на нашите виждания за бюджетиране.“

Вивир е балансирана комбинация от азот, фосфор и калий, обогатена с микроелементи, с цел да задоволи нуждите на посевите от микро- и макроелементи, а от друга страна да обезпечи затрудненията, породени от неблагоприятните климатични условия и да елиминира стреса.

Вивир е иновативен продукт, изключително нужен на житните култури. Има много фактори, които не позволяват на растенията да извлекат нужните хранителни елементи от почвата. И тук е ролята на Лебозол чрез специалните си формулации, които обезпечават възникналите дефицити. Дозата на приложение на Вивир е 500 мл/дка във фаза вретенене. Приложението на Вивир е надграждане на технологията, препоръчана от Лебозол за отглеждане на пшеница. Следващото третиране във флагов лист е с МагС СК – комбинация на магнезий и сяра, с цел по-добро качество на зърното.

Кои други продукти на Лебозол са приложени на площите с пшеница?

Във фаза трети лист е третирано с Манган Нитрат 235 в нитратна форма, който позволява бързо усвояване от растението в рамките на 24 ч. Подобрява студоустойчивостта и братенето. Приблизително около 60 грама манган са необходими на пшеницата през вегетацията, за да се постигне добив от над 800 кг/дка. Специалистите на компанията препоръчват двукратно внасяне на хитовия продукт Аминозол /есенно с хербицида и първо пролетно/, с цел растението да се събуди от зимния покой и да започне бързото си развитие.

Станимир Станчев отглежда на 100% хлебна пшеница, където освен добива и качеството е много важно. „През последните 4-5 години използвам торовете на Лебозол. И резултатите ми са отлични. Колегите около мен използват същите сортове пшеница, но техните добиви не са като моите и зърното им не покрива критериите за качество. Продуктите на Лебозол дават предвидими резултати и съм удовлетворен.“

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Май 2021



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg