Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 19 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Иновации Брой: Октомври 2021
За тези, които са родени да бъдат фермери
В онлайн събитие Massey Ferguson направи виртуална премиера на 7 нови интелигентни машини и цифрови услуги

За тези, които са родени да бъдат фермери

print

e-mail facebook

Онлайн събитие, което представи редица премиери в агроиндустрията, се превърна в празник на фермерството заедно с тези, които са родени да правят земеделие – фермери, предприемачи, дилъри, служители и журналисти. С тези думи Тиери Лот, вицепрезидент и управляващ директор на Massey Ferguson за Европа и Близкия изток, директно от поле във Франция откри Born to Farm - виртуална разходка в иновативния свят на компанията.

ПРЕМИЕРИТЕ ОТ MASSEY FERGUSON

Новата серия MF TH телескопични товарачи

След 25-годишен опит в конструирането на земеделски телескопични товарачи Massey Ferguson представя новата серия MF TH. Шестте модела са последно поколение машини, проектирани да се справят с лекота с всяка една работна задача. Значителните подобрения на хидростатичната трансмисия, които включват нов режим на работа, гарантират, че серията MF TH работи много по-гладко и ефикасно, за да улесни работата и да увеличи производителността на земеделските производители. Мощната хидравлика с голям поток, оборудвана с пропорционално управление, осигурява оптимална точност и производителност при работа с различни материали.

Освен нова седалка, има и нов джойстик, който предлага безпроблемно управление на хидравликата и трансмисията, докато новият цветен дисплей предоставя набор от оперативна информация. Допълнителната автоматизация за окачването на стрелата, ръчната спирачка, настройката на височината на стрелата и третата хидравлична функция допълнително улесняват работата.

Всички модели се задвижват от усъвършенствани 4-цилиндрови двигатели от етап V, като мощността се увеличава до 135 к.с. при моделите: MF TH 6534, MF TH 7038 и MF TH 8043, като същевременно остава на 100 к.с. за останалите модели. Спецификациите на товароподемността и височината остават непроменени.

MF 4700 M и MF 5700 M

Тракторите от М серията - MF 4700 M и MF 5700 M с мощност от 82 до 135 к.с., са опростени, практични и ефективни машини. Серията MF 1700 M с мощност от 35 до 67 к.с. предлага перфектния компактен трактор за комунални услуги и малки ферми – включва 5 модела с широк набор от спецификации. двигателите са Стейдж 5, трансмисията е механична или хидростатична. MF 1765 M е новото попълнение в гамата.

Новите трактори MF 6S, 7S и 8S

Новата серия MF 6S разширява „новата ера“ на подобрено потребителско изживяване, свързаност и интелигентно земеделие до сектора от 135 до 180 к.с. Освен че следват новия, модерен нео-ретро семеен стил, тези нови трактори въвеждат и значително по-високи нива на комфорт и контрол. Новият MF 6S е компактен, лек, лесно управляем и универсален 4-цилиндров трактор от 135 до 200 к.с. Всички модели са оборудвани с управление на мощността на двигателя (EPM), осигуряващо между 15 или 20 к.с. допълнителна мощност, до 200 к.с.

Компактни и мощни, тези маневрени трактори са върхови и универсални. Предлагайки изключителна производителност за техния размер, те са леки, но изключително здрави и предлагат най-доброто в класа съотношение мощност/ тегло, заедно с високите брутни тегла на превозните средства и брутните комбинирани тегла. Най-добрият избор за всички модели на Dyna-VT Super Eco безстепенна трансмисия, с нов автоматичен режим или 24 x 24 Dyna-6 Super-Eco, полу-превключване с AutoDrive. Радиусът на завиване от 4,75 м. предлага максимална маневреност.

Новият MF 7S е стабилен, мощен, прецизен и надежден трактор с 6-цилиндров двигател от 155 до 220 к.с. Проектирани за професионални, проницателни потребители, тези нови трактори са стандартно оборудвани с високи спецификации и се предлагат с избор от трансмисии, комфорт в кабината, технологии за автоматизация и управление, подходящи за всички бизнеси и приложения.

Със своята комбинация от сила, пъргавина, автоматизация и технология за подобряване на производителността, серията MF 7S осигурява производителността, необходима за съвременните селскостопански операции. И за да помогнат на операторите да поддържат това представяне в продължение на дълги часове, по-хладната, удобна и тиха кабина е оборудвана с нови и лесни за използване, удобни контроли.

Новият MF 8S – обявен за трактор на 2021 г., вече ще достигне 305 к.с. с добавянето на новата трансмисия Dyna-VT. С пускането на MF 8S.285 и MF 8S.305 серията MF 8S вече включва набор от шест модела, с максимални мощности от 205 к.с. до 305 к.с. и управление на мощността на двигателя (EPM), повишаващо мощността до 20 к.с. (в зависимост от модела). В линията от 270 до 305 к.с. Massey Ferguson вече предлага избор от 7,4-литров двигател и 3,05-метрово междуосие на тракторите MF 8S или 8,4-литров двигател с 3,10-метрово междуосие на тракторите MF 8700 S - всичко това с опцията на Dyna-VT предаване.

 

Автор: Списание АгроКомпас



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg