Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Март 2011
„Ню Холанд” със сребърен медал за иновация от SIMA 2011
Наградата се връчи заради системата за идентификация на реколтата, разработена за серията сламопреси ВВ9000

„Ню Холанд” със сребърен медал за иновация от SIMA 2011

print

e-mail facebook

„Ню Холанд Агрикълчър” печели сребърен медал от наградите за иновации на изложението SIMA 2011 за системата за идентификация на реколтата Crop ID™, разработена за серията сламопреси ВВ9000 за големи паралелепипедни бали. Тази иновативна технология беше призната от журито, тъй като ще позволи на хората, които я използват, да идентифицират всяка отделна бала, благодарение на високотехнологичната система за проследяване, като по този начин ще увеличат точността и производителността при балирането.

Въвеждане на данни за всяка бала в реално време

Системата Crop ID™ дава възможност на операторите и производителите да записват информация в реално време за всяка една бала. Докато балата преминава през камерата на сламопресата, след като се завърже втория възел, се поставя празен радиочестотен идентифициращ маркер. Когато балата излезе от камерата и премине по улея, записаната прецизна информация от процесора на системата Crop ID™ се предава към маркера посредством антена, поставена в края на горната част от камерата на балировачката.

Процесорът за прецизна информация на системата Crop ID™ записва данните за средна влажност на цялата бала, заедно с най-високата стойност за индивидуална секция, благодарение на разработената от „Ню Холанд” съвременна система с датчик за влажността.

Когато се използва апликатора за запазване на реколтата, количеството на консервантите за запазване на материала в една бала, което се определя от прецизността на отчитане на влажността, също се отбелязва. На маркера се записват и изчисленията, които се правят, посредством спечелилата награда технология на „Ню Холанд” за претегляне на балите, записва се и местонахождението на балата, отчетено чрез GPS, нейното тегло, печат с датата и времето, в което тя е направена, както и кода на полето, използван за целите на отчетността.

Идентификация на всяка една бала

Тази модерна система, с която „Ню Холанд” за пореден път са първи в света на иновативната индустрия, ще революционизира управлението на балите. Преди балите се идентифицираха посредством примитивни маркери, направени с боя, и качеството на балите можеше да се измери на едро, което от своя страна довеждаше до големи колебания по отношение качеството на отделните бали и въздействието, което оказват, когато се използват за храна на животните.

За да е сигурно, че за всяка ситуация са подбрани правилните бали, маркерите на системата Crop ID™ могат бързо и лесно да бъдат разчетени посредством скенер, управляван с радио честота. Той може да бъде монтиран както на телескопичния товарач, така също да бъде ползван и като ръчно устройство, в зависимост от изискванията и предпочитанията на всеки оператор. Бързата селекция е гарантирана, тъй като, за да бъде сканирането успешно, дори не е необходимо маркерът да се вижда.

Претеглящата балите система, разработена от „Ню Холанд”, е напълно интегрирана с технологията на системата Crop ID™. Това решение е уникално за отрасъла, тъй като предава към антената данни за теглото на балата в момента, в който тя напуска улея, посредством процесор, който позволява точните данни да бъдат записани на маркера в реално време. Това превръща решението Crop ID™ от обикновена „маркираща балите система” в модерна система за управление на балите.

Целия материал четете в брой Март 2011



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg