Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 07 Юли 2022

Юни 2022

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Технологии Брой: Юни 2022
UPL с премиерно участие на БАТА АГРО 2022
От тази година - богата гама семена за пролетни и есенни култури

UPL с премиерно участие на БАТА АГРО 2022

print

e-mail facebook

 

Първото си участие на специализираното селскостопанско изложение БАТА АГРО направи фирма UPL. „Идеята на това наше първо представяне беше да презентираме цялостното си портфолио от семена и продукти за растителна защита, каза Георги Борисов, търговски мениджър в UPL България. - От тази година фирмата предлага на българския пазар пълна гама семена рапица и царевица.

 

Голям избор предлагаме и при слънчогледовите хибриди. Портфолиото ни в тази култура включва Клиърфийлд и Експрес технология, високоолеинови слънчогледи, както и конвенционални хибриди. Различни технологии предлагаме и при соргото. Имаме силажно сорго, както и конвенционално - с червено зърно за фураж. Освен това ние сме първата компания, не само в България, но и в света, която ще предложи Клиърфийлд сорго, устойчиво на имазамокс.

Плановете ни за следващата година са да допълним предложенията си с още два рапични хибрида. Така че, освен пълна гама от продукти за растителна защита, фирма UPL разполага и с пълно портфолио от семена за полско производство.“

 

 

Ефективността на своите продукти и технологии фирма UPL демонстрира с образцови, добре изведени опитни полета. „По отношение на тях идеята ни беше да представим пред земеделците пълната технология както в рапица, така и в житни култури. Посевите, които сме направили, изглеждат много добре въпреки силното засушаване през последните дни от месеца, благодарение именно на приложената от нас технология. При пшеницата стартирахме с нашия обеззаразител Ранкона. По време на вегетацията беше направено първо третиране с нашия хербицид за контрол на широколистни плевели Ксанаду, в комбинация с биостимулатор Тонивит. При фунгицидното третиране приложихме комбинацията Еминент плюс Микротиол. Това са два нови продукта за българския пазар, които предлагаме от тази година. Еминент съдържа тетраконазол - един нов триазолов продукт, в сегмента контрол на болестите в житни култури, а така също и Микротиол, което е висококонцентрирана течна формулация на сяра, с регистрация за контрол на септориоза, брашнеста мана и целия комплекс от икономически важни болести в житни култури. Продуктът обаче е с широк етикет на регистрирани болести и култури, при които може да бъде приложен.

Последващото второ третиране направихме в по-късен етап, във фаза флагов лист. Приложихме Зоксис в комбинация с Тетраконазол - Еминент. По време на двете третирания внесохме и наш инсектицид за контрол на неприятелите - Цитрин Макс в регистрираните дози. При второто фунгицидно третиране беше приложен и Апетайзер - наш биостимулатор, с цел оптимизиране хранененто на растенията, както и да намалим абиотичния стрес, причинен от силното засушаване и високите температури в периода на третиране. С това приключихме технологията в пшеница. Надяваме се, с оглед състоянието на посевите, да не се налага трето фунгицидно третиране. За контрол на неприятели в портфолиото си имаме както Цитрин Макс, така и Суницидин, които биха могли да бъдат приложени на по-късен етап, при нападение от пиявица, дървеница или друг икономически важен неприятел в периода на млечна зрялост на пшеницата.“

Друга приятна изненада за земеделците е БОНУС ПРОГРАМАТА на UPL

Решихме да използваме БАТА АГРО като един форум, на който специално да представим нашата Бонус Оферта към земеделските производители, допълни още Георги Борисов. С нея ще стартираме нашата обеззаразителна есенна кампания. При закупуване на продукт от серията РАНКОНА, независимо кой от тях, ние предлагаме на земеделците бонус - Цитрин Макс за 20% от площите, третирани с един от нашите обеззаразители.

И още един акцент от нашата фирмена политика, подчерта г-н Борисов, UPL е една от водещите компании в иновативните решения за въвеждане на биологични продукти за РЗ, които, както се оказва, са не по-малко ефективни от химическите им еквиваленти, и то на същата цена. Печелившата схема тук е - висока ефикасност на нормална цена. Казвам го, защото в използваната тук на БАТА АГРО технология, една част от продуктите са с биологична насоченост, регистрирани са както в конвенционално, така и в биологично производство. Микротиол е един от тези продукти, с приложение в двете технологии. Тонивит и Апетайзер също могат да бъдат използвани и в конвенционалното, и в биологичното производство. От миналата година предлагаме биологичен инсектицид Карповиросин - високо ефективен на приемлива цена.

През последните 15-20 години наистина доста динамично се променя приложението не само на инсектициди, но и на повечето продукти за РЗ, каза в заключение нашият събеседник. „Факт е, че преди години беше трудно да се приложи дори един фунгицид в пшеница, а впоследствие отидохме на три фунгицида като стандартна технология. Факт е и това, че в момента приложението на фунгициди е доста по-мъдро и с индивидуален подход, а не по схема. Което е и правилното. Факт е, че земеделците днес доста по-професионално прилагат фунгицидите, в зависимост от конкретните нужди на културата. А това оптимизира технологията и намалява инвестициите в декар.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Юни 2022ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
„Лев Инс“ с улеснение при сключване на земеделски застраховки
Компанията успява да се справи във всякакви ситуации, дори и при най-тежките застрахователни събития

Посевите на Манара – здрави растения, висока братимост, изравнени братя, широк флагов лист, силен восъчен налеп и очаквания за добър добив
Защо да изберем италианската селекция при пшеница и партньорство със Сембодиа?

UPL с премиерно участие на БАТА АГРО 2022
От тази година - богата гама семена за пролетни и есенни култури

Наука и практика заедно за No-Till в България
Проект по подмярка 16.1 на ПРСР 2014-2020 г. цели разработване на иновационна система за вземане на решения при консервационно земеделие

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg