Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 29 Септември 2022

Август 2022

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Селекция Брой: Юли 2022
Високи очаквания от рапицата на Corteva Agriscience!
PT302, PT303 и PT305CL – новите перспективни предложения

Високи очаквания от рапицата на Corteva Agriscience!

print

e-mail facebook

Над 350 кг/дка очакват стопаните от Добричка област от хибридите рапица на Кортева. На опитно поле в землището на село Паскалево компанията организира Открит ден, за да представи най-новото от своята селекция при маслодайната култура.

През следващия сезон земеделските стопани ще могат да разчитат на хибридите PT302, PT303 и PT305CL, засети на демонстрационния опит, изтъкна Цветелина Георгиева, регионален представител на фирма Кортева за Добрич. Това са продукти с гени против преждевременно разпукване на шушулките, висока студоустойчивост, толерантност към икономически важните болести и висок добивен потенциал. Рапицата с марка Pioneer се отличава още с високо маслено съдържание и устойчивост на редица стресови и неблагоприятни климатични фактори, които особено през последните години съпътстват земеделското производство.

„Земеделските стопани могат да разчитат на нашата селекция, защото тя е сигурна и винаги се развива само в посока на по-високите добиви, за да може да отговори на нуждите на пазара.

Рапицата е култура, която определено има място в сеитбооборота и не трябва да се пренебрегва. При правилно отглеждане може да даде много високи добиви и да се отплати с добра печалба, и е ценна култура в сеитбооборота. В момента отглеждането на рапицата има много предимства и заради пазара“, допълни Георгиева.

Кортева е единствената компания у нас, която излиза на пазара и с нискостъблени хибриди рапица от продуктовата линия MAXIMUS. На полето край Паскалево се изпитва нов продукт от тази технология, който се очаква да излезе на пазара през следващата година.

Кортева излиза с решение за контрол на вредители, включително и на заготвени семена. Инсектицидът Лумипоза е ефикасен срещу нападенията от неприятели в началните фази на развитие на рапицата, като рапична оса, земни черни бълхи и сиви червеи, които могат силно да редуцират добива, допълни Цветелина Георгиева. Обеззаразяването с Лумипоза води до добро гарниране на посевите и влизането им в покой в подходяща фаза. Така добивите се увеличават с 4-6 %.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Юли 2022ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Никога не е късно за трихограма
Категоричен контрол на ливадна пеперуда

Каронте претендира за лидерство по полята в цялата страна
Италианският сорт е много енергичен, еластичен и адаптивен, с високо съдържание на протеини (12-14)

България има шанс да е пионер в преработването на насекоми
Това заявиха от Асоциацията на производителите и преработвателите на насекоми в България /АППНБ/

Димитричка Търпанова: Отливът от нашия бранш е голям и колкото повече забавят държавните помощи, все повече хора ще се отказват да произвеждат
Трябва да се направи всичко възможно да се стимулира създаването на нови градини, твърди зам.-председателят на Добруджанския овощарски съюз

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg