Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Вторник, 23 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Рентабилност Брой: Декември 2022
Избрахте ли си хибриди за Пролет 2023?
Нова генетика при пролетните култури в отговор на климатичните промени

Избрахте ли си хибриди за Пролет 2023?

print

e-mail facebook

С обогатено и надградено портфолио с хибриди при пролетните култури Lidea отново ще бъде сред лидерите на пазара у нас. Новите селекционни решения на компанията дават оптимизъм за добра пролетна кампания. На семинари в Пловдив и Стара Загора земеделци се запознаха с топ хибридите на Lidea при царевица, слънчоглед и сорго, които ще предлагат през новия сезон.

Компанията е сред утвърдените лидери в селекцията на царевица. В средно ранния сегмент акцент беше поставен на познатите Мейфлауър ФАО 360, ЕС Милади ФАО 350, ЕС Метод ФАО 380 и силажната царевица. Най-новото предложение е LID4040C ФАО 380.

„Всяка година компанията излиза с нови по-добри продукти с по-добри характеристики, които да дадат по-добри решения в тежките климатични условия, които са предизвикателство за земеделците“, подчерта Николай Петров, технически представител за Западна България.

Метод, 380 по ФАО, е най-продаваният царевичен хибрид на Lidea. При силажните хибриди най-утвърдените са Колония, 610 по ФАО, като и DUO SILO 610 и DUO SILO 460. Хибридите Мейфлауър и ЕС Милади са много подходящи за почвено-климатичните условия в България.

Lidea, като лидер в селекцията на слънчогледа, освен че предлага качествени семена, предлага и най-добрата устойчивост на мана. Клиърфийлд Плюс технологията през последните години е една от най-предпочитаните. Продукти като ЕС Оазис CLP, ЕС Антемис CLP са изключително гъвкави, предназначени за разнообразни почвено-климатични условия. Новото предложение в Експрес технологията е ЕС Цейлон SU, хибрид с отлични устойчивости на синя китка и мана.

ЕС Джанис CLP остава най-продаваният хибрид в портфолио слънчоглед на фирма Lidea. Изключително е подходящ за всички райони на страната, за интензивни и екстензивни условия. ЕС Ароматик SU е средно ранен, с отлична защита на синя китка и сухоустойчивост, който е със стабилни добиви и е подходящ за всякакви условия.

„Най-ценното в генетиката на Lidea е, че при слънчогледа се работи за генетичната устойчивост на хибридите срещу мана и високи раси синя китка. Постоянно се подобряват параметрите на хибридите и това поставя фирмата на челни пазарни позиции“, каза Цветомира Янулова, регионален представител за Стара Загора и Сливен.

„Доволен съм от семената на Lidea. Тази година най-добре на моите полета, които се намират в община Чирпан, се представи царевицата ЕС Милади, а при слънчогледа - ЕС Ароматик SU“, сподели Светлозар Славов от с. Златна ливада.

Семена от портфолиото на Lidea използва в стопанството си и Любомир Мартинов, чиито обработваеми площи се намират в гр. Казанлък и с. Копринка. Изпробвал новата им генетика и останал очарован. От слънчогледа получил рекордни добиви. Най-добре се представили новите попълнения в портфолиото ЕС Оазис CLP и ЕС Белфис CLP.

Lidea е лидер в Европа в селекцията на сорго, предлагайки продукти за зърно и силаж. Червеното сорго е с представители ЕС Фьон, ЕС Ализе, ЕС Шамал, а в сегмент бяло сорго - хибридът ЕС Албанус. В силажния сегмент се отличава Сапфир BMR. Предвид сушата соргото е едно решение, което би могло да бъде позиционирано във всяка точка на страната. Соргото е с отлични качествени показатели и изисква по-малко вложения за отглеждането му.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Декември 2022



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg