Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Вторник, 23 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Мениджър Брой: Май 2011
България е една от малкото европейски страни, в които земеделието има възможност да увеличава ръста си
Стивън Карл – регионален мениджър на БАСФ за България и Румъния, отдел „Растителна защита”

България е една от малкото европейски страни, в които земеделието има възможност да увеличава ръста си

Стивън Карл

print

e-mail facebook
- Бихте ли се представили накратко за читателите на „АгроКомпас”?
 
- Казвам се Стивън Карл, германец съм, израснал съм в Ню Йорк. Аз съм най-младият в семейството. Имам три по-големи сестри и много традиционни немски родители. Ходех на училище в Бостън, работех на Wall Street, но знаех, че искам да живея и работя в Германия. БАСФ ми даде възможността да се върна към корените си, защото моите родители дълго време са се занимавали със земеделие преди да заминат за Германия. В момента съм регионален мениджър на БАСФ, отдел „Растителна защита” за България и Румъния.

-  Смятате ли се за 100% американец или само германец от Ню Йорк? Кой опит считате за по-мощен – немският или американският?

-  Трудно е да се определи. Мисля, че в моя живот има много влияния от различни националности. От една страна, получих от моите родители силната традиция от Южна Германия. От друга страна, Ню Йорк е прекрасен град, пълен с живот, разнообразие и възможности. Чувствам се комфортно да живея както в Ню Йорк, така и в Германия. Но трябва да призная, че в Европа се чувствам най-добре.
 
-  Как стана така, че човек като Вас, завършил финанси и психология, в момента е регионален мениджър на отдел „Растителна защита на БАСФ за България и Румъния? Каква е връзката между финансите, психологията и земеделието?

- Учих финанси и психология, защото ми харесва. Вярвам, че във всяка учебна дисциплина всеки предмет развива мисленето на студента като цяло, помага му за процеса на разработване на концепции и за структурирането на мисли. Това са все неща, които помагат в бизнеса. Но много конкретно психологията ни помага да разберем хората, пазарите и нуждите. Мисля, че тези аспекти карат хората и фирмите да са динамични и успешни.

-  Защо земеделие?

 - Причината е много проста. Родителите ми са се занимавали със земеделие преди да заминат за Америка. Всяко лято, когато посещавам роднините си в Германия, основната тема е селското стопанство. Земеделието е наистина дълбоко вкоренено в мен, освен това с днешна дата имам около 20 братовчеда, работещи в тази сфера.

-  Защо избрахте региона на Румъния и България?

-  БАСФ е мултинационална компания, която присъства в почти всяка страна по света. Работил съм в САЩ, Германия, Испания, Нова Зеландия. Можех да избирам между различни локации и се спрях на региона Румъния и България. Двете държави за мен са интересни от гледна точка на хората и културата и като потенциал за растеж на техния пазар. Има нещо наистина много специално, което досега не бях срещал в други страни.
 
-  Какви са плановете на БАСФ за 2011 г.?

- Ние ще продължим със същия подход, както през 2010 г. Когато клиентът има въпрос, аз искам екипът на БАСФ да бъде неговият партньор на полето. Също така сме в процес на отваряне на Технически център на БАСФ. Това ще представлява една мащабна платформа, където ще показваме иновациите и накратко това ще бъде образователен център за добрите и модерните земеделски практики. Имаме и нови продукти, които ще са от полза на земеделските производители и в подкрепа на техните нужди.
 
 
Автор: Диана Александрова
Целия материал четете в брой Май 2011



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg