Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 25 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Август 2011
Уникално турне на агротехника събра очите на фермери от Северна България
С невероятното шоу „Оптиком” отпразнува 20-годишнината си и 5 години сътрудничество с JCB

Уникално турне на агротехника събра очите на фермери от Северна България

print

e-mail facebook

Трактори, красиви момичета, много награди, музика, страхотно настроение и… атрактивни демонстрации на агротехника. Всичко това на едно място! Къде? В края на юли фермери от Северна България имаха възможността да се позабавляват, а и заедно с това да видят супермодерна техника в действие и да изберат машини за стопанствата си. Този невероятен шанс им даде фирма „Оптиком”, а събитието се проведе под мотото „Опитай силата на JCB!” Земеделските производители видяха на какво е способна мощната техника, смелчаците дори можеха да сами да я изпробват, а най-добрите от тях организаторите зарадваха и с награди. Така, вместо на приспивни семинари в конферентни зали, с нестандартната инициатива по интересен начин „Оптиком” привлече вниманието на земеделските стопани, като заедно с това им предложи и атрактивни оферти за машините.

Специално за събитието пристигна демонстраторът Джеймс Сюъл от JCB. Шоуто стартира с товарачите на английската компания – пословични със своята висока производителност, маневреност и гъвкавост.

Най-продаваният в България телескопичен товарач JCB 531-70 Agri показа въртене в кръг с радиус под три метра. С трите си режима на управление – напред, назад и странично и с бързата и прецизна хидравлика той заслужено получи спонтанните аплодисменти на посетителите. За атрактивната машина да повдигне товар от 3,1 т на 7 м височина е лесно като детска игра. Достъпът до двигателя ù е изключително лесен, а почистването на радиатора ù става лесно и бързо от кабината. Товарачът е с Powershift трансмисия и напречно разположен двигател, който е най-бързият дизел света.

Най-малкият телескопичен товарач в света е моделът 515-40. Той е с американски двигател Кьолер (KOEHLER) и с хидростатична трансмисия. Неговата телескопична стрела може да манипулира товари от 1,5 тона на височина 4 м. Малките пространства не са проблем за него, тъй като радиусът му на завой е под 3 метра. А минаването през врата с ширина 1,56 м и 180 см височина, което той демонстрира, е невъзможно за другите товарачи. Към стрелата могат да бъдат използвани над 30 вида различни приспособления, предлагани от JCB. Тяхното откачане и закачане става в рамките на 1 минута. За да се уверят в прецизността на неговата хидравлика, гостите видяха товарача в ролята на баскетболен играч и се убедиха с очите си в неговите умели способности да манипулира течен товар.

 

Автор: списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Август 2011



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg