Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Вторник, 23 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Иновации Брой: Ноември 2011
JCB завладява пазара с нова генерация трактори и челни товарачи
В края на октомври т.г. английската компания JCB презентира най-новите си технически решения пред водещи европейски специализирани медии

JCB завладява пазара с нова генерация трактори и челни товарачи

print

e-mail facebook

В края на октомври т.г. английската компания JCB презентира най-новите си технически решения пред водещи европейски специализирани медии. От България единствено „Агромедия Груп” присъства на събитието. Демонстрацията се състоя в градчето Стафорд, намиращо се на 100 км североизточно от Бирмингам.

Акцент беше поставен на новите модели Fastrac 8280 с мощност 279 к.с. и Fastrac 8310 с 306 к.с. Те запазват уникалните за тракторите Fastrac предимства на пълното окачване на цялата рама, проектирана за здравина и товароносимост, на максималното спирачно действие и най-голяма безопасност, на високите пътни скорости до 70 км/ч, на равномерното разпределение на тежестта и на водещите за индустрията нива на комфорт в кабината.

Новите модели на JCB са с 8,4-литрови двигатели Stage IIIB/TIER 4I на Sisu, които реализират до 10% икономия на гориво. Те са специално разработени за постигане на постоянни нива на висока мощност и въртящ момент, които се изискват от тракторите с голяма тяга. Двигателите се отличават с високоефективно изгаряне и с последваща обработка на изгорелите газове чрез SCR (Селективна каталитична редукция), с което се избягва необходимостта от вграждане на филтри за твърди частици. При тази технология се прилага също и ефикасна охладителна система с намален обем, което гарантира максимална видимост на оператора и улеснен сервизен достъп. За крайния потребител най-значимите ползи са подобреният разход на гориво и редуцираните нива на шум в кабината.

Системата за активно сцепление Active Traction следи за буксуването на колелата и адаптира оборотите на двигателя към конкретната ситуация. Въртящият момент е повишен с 15% за постигане на изключително сцепление. Чувствителните към натоварването допълнителни хидравлични разпределители са вече стандартна окомплектовка и са с двупосочно действие по дебит и време. Опцията камера за обратно виждане осигурява максимална видимост назад и към теглича. Геометрията на окачването е преработена, с цел постигане на по-добра реакция и по-добър контрол при движение с висока скорост.

При тракторите Fastrac 8280 и 8310 има също и значителни подобрения на трансмисията тип CVT (безстепенна скоростна кутия) и на операционния софтуер, които гарантират, че операторите могат да извличат максималната производителност на машината. Подобреният режим „Drive” на безстепенната скоростна кутия гарантира плавното задвижване на трактора при изпълнение на всякакви задачи.

Новият дизайн на отсека за двигателя и на охлаждащата система улесняват сервизното обслужване и достъпа за ежедневни проверки. В допълнение на тези съвсем нови характеристики на тракторите, те предлагат и голям брой други подобрения, включително оригинална система за управление на инвентара.

 

Автор: списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Ноември 2011



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg