Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 25 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Иновации Брой: Ноември 2011
Стил, практичност и висока производителност с новите модели комбайни, трактори и балировачки на Massey Ferguson
Компанията ги представи за първи път в Страсбург, Франция

Стил, практичност и висока производителност с новите модели комбайни, трактори и балировачки на Massey Ferguson

print

e-mail facebook

Със стартирането на изцяло новата серия MF 7600 Massey Ferguson въвежда четири мощни, леки и гъвкави трактора. Те съчетават вече доказана, превъзходна технология с най-новите икономични двигатели, заедно с допълнителен комфорт за оператора и възможности за управление.

Тракторите от серията MF 7600 могат да бъдат или с Dyna-6 ECO полу-сервотрансмисия или с безстепенна трансмисия Dyna-VT. Dyna-6 ECO работи изцяло без съединител чрез лостовете за управление на мощността. Това осигурява общо 24 скорости, с шест Dynashift (сервотрансмисия) степени в четири предавки. ECO функцията позволява максималната скорост от 40 км/ч или 50 км/ч да бъде постигната при ниски обороти, което намалява шума от двигателя и разхода на гориво.

Трансмисията Dyna-VT осигурява прецизен контрол на движение напред, при минимални обороти на двигателя, което гарантира, че тракторът винаги работи с оптимална икономия и ефективност. Това е допълнително подобрено чрез системата Dynamic Tractor Management, която автоматично настройва скоростта на двигателя в зависимост от натоварването.

Тракторите от серията MF 7600 са оборудвани с най-новите двигатели AGCO SISU POWER, осигуряващи максимална мощност от 185 до 235 к.с., както и управление на мощността. Те са и със система за селективна каталитична редукция Generation 2 (SCR), която е най-ефективният и елегантен инженерен отговор на новите разпоредби за вредни емисии и спомагащ за значително намаляване разхода на гориво.

SCR работи с модерен дизелов катализатор за окисляване (DOC), който включва AdBlue дозираща инжекторна дюза, разположена под капака. Оттук газовете се подлагат на следваща обработка от SCR катализаторите, намиращи се в камера с уникална овална форма вътре в странично монтирания заглушител.

Massey Ferguson въвежда концепцията за леко и здраво шаси при тракторите с висока мощност, за да се насочи към големите фермери и предприемачи.

Всички нови трактори от серията MF 7600 имат нова конструкция на кабината, която разполага с ново извито предно стъкло, по-голяма видимост плюс нов покрив с две нови светлини на всеки ъгъл. Удобството е увеличено с избора на окачване на кабината. В серията MF 7600 Massey Ferguson въвежда цял набор от нови инструменти за управление и многофункционални джойстици, с ниво на функциите, които те предлагат, отговарящо на характеристиките на модела.

Серията MF 7600 идва стандартно с високо ниво на автоматизация, като се започне с Интегрираната система за управление на трактора (ITCS), която осигурява електронно управление на клапаните, както и много други автоматични функции. Водещият Datatronic дисплей на контролния център е ISOBUS съвместим, като предлага пълен мониторинг и система за управление.

Всички трактори от серията MF 7600 идват с възможност да бъдат оборудвани със системата AGCOMMAND за проследяване, мониторинг и контрол на превозните средства, с помощта на GPS и мобилна телефонна връзка с интернет.

 

Автор: списание АгроКомпас



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg