Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 25 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Декември 2011
След „Агритехника” в Хановер „Оптиком” е с нови амбиции за българския пазар на земеделска техника
Фирмата предлага на фермерите пълна гама от машини, приложими във всички сфери на селскостопанското производство

След „Агритехника” в Хановер „Оптиком” е с нови амбиции за българския пазар на земеделска техника

print

e-mail facebook

 

Фирма „Оптиком” този месец навършва 20 години от своето създаване. За компания от този ранг активното присъствие от цели две десетилетия на българския пазар за земеделска техника ни дава едно основно предимство – „да познаваме в детайли проблемите, съпътстващи родните фермери в стремежа им да стават все по-производителни и ефективни и да им предложим адекватни решения, сподели Веселин Генев, управител на фирма „Оптиком”. Срещата ни с него стана в Хановер, на едно от най-авторитетните световни селскостопански изложения „Агритехника”, което няма как да пропуснеш, ако държиш да си сред отличниците в бизнеса със земеделски машини.

„Оптиком” предлага на фермерите пълна гама от машини, приложими във всички сфери на селскостопанското производство, които да доведат до по-голяма рентабилност в тяхната фермерска дейност. Фирмата представлява един от най-големите производители на агротехника JCB. А на изложението в Хановер английската компания смая своите почитатели с 13 нови машини – сред които новите серии 8000 и 3000 при тракторите Fastrac, както и нова генерация челни товарачи. У нас през 2011 г. беше промоцията на новия Fastrac 8310, като моделът вече има доволен стопанин и работи на полето, а следващите месеци ще бъде доставен и съвсем новия уникален телескопичен товарач 550-80, който е с товароподемност 5 тона, с височина на повдигане 8 метра и може да бъде оборудван с двигател до 145 к.с., разкри Веселин Генев. Новост е и модерната телематична система за мониторинг на JCB „LiveLink”, вече монтирана стандартно на товарачите, която прави лесен дистанционния контрол от собствениците на машините и при покупки до края на 2011 г. ще я получават като подарък от „Оптиком”.

Тази година фирмата имаше допълнителен бонус към своите клиенти, организирайки томбола с награди. Късметлията, спечелил наградата от играта на JCB и „Оптиком”, е Стилиян Саханджиев, който получи 3-дневно посещение на изложението „Агритехника” в Хановер. Той се занимава от 3 години със земеделие, стопанисвайки 2 000 декара сливови градини и шипки в землищата на Сливен, Ямбол и Нова Загора.

„Много съм щастлив от наградата, защото ще ми е от голяма полза в работата. Аз съм голям почитател на JCB. От изложената техника най-много ме впечатлиха челните товарачи, защото на мен те биха ми вършили чудесна работа след прибирането на продукцията от полето. Специално тях разглеждах и мисля, че са номер едно. А тази награда, която спечелих от „Оптиком”, приемам като добър знак, че изборът ми да се занимавам със земеделие, е най-правилният за мен”, заяви младият земеделски производител.

 

Автор: списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Декември 2011



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg