Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 19 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Растителна защита Брой: Януари 2012
С продуктите на БАСФ професионалните земеделци не само опазват културите, но получават по-високи приходи
Компанията за поредна година е абсолютен лидер на пазара

С продуктите на БАСФ професионалните земеделци не само опазват културите, но получават по-високи приходи

print

e-mail facebook

- Г-жо Горчева, защо получихте приза „Агробизнесмен на годината” 2011?

- Защото, от една страна, растителната защита става все по-важен фактор за добивите и качеството на земеделската продукция, а от друга страна – защото за четвърта поредна година БАСФ е абсолютният лидер в избора на земеделците-професионалисти в България. Близо 40% от инвестициите за опазването на културите в България през 2011 г. бяха с продукти на БАСФ и Дау Агросайънсис. Това е много сериозен пазарен дял и означава, че БАСФ предлага на българския пазар препарати за растителна защита, които не само качествено опазват посевите от вредители, а и са рентабилни за българския производител. С нашите продукти и с професионалните консултации, които ние предлагаме на земеделците, те получават по-високи добиви и по-качествена продукция.

- Смятате ли, че Вашата фирма заслужава този висок пазарен дял?

- Изборът го правят земеделците. И то от години. Всяка следваща година употребата на продукти на БАСФ се увеличава, което означава, че когато земеделците използват наш продукт, те успяват да постигнат резултатите, които очакват. Това е и нашата цел. Първо земеделците да изпитат продуктите ни на по-малка площ и когато се убедят в тяхното качество, през следващата година да ги приложат на по-големи площи. Така те знаят как да получат най-добри резултати. Нещо повече, изборът на растителна защита се прави по един път на сезон. Затова е много важно човек да е убеден в качеството ù. Когато си инвестирал вече много пари в земята, във „фабриката на открито”, ти трябва да заложиш на сигурна растителна защита. А БАСФ в това отношение е правилният избор. Нашите продукти са произведени в Европа, изключително ефикасни са срещу вредителите, не само като активни вещества. Имат изключително качествени формулации, които са се доказали във всички страни от Европа. Регистрирани са в Европа и са безопасни за околната среда. С тях не само опазваш културите, но получаваш и по-високи приходи.

- Кои са Вашите клиенти? Само големите земеделци ли?

- Земеделците, които използват нашите продукти, са земеделците-професионалисти в България. Имаме клиенти и по 2000 дка, и по 5000 дка, много по 10 000–20 000 дка и такива, които обработват повече от 50 000–100 000 дка. Тези хора са решили, че когато вече са направили много разходи, те не могат да си позволят риска да спестят от растителната защита. Тя е само около 10–15% от всички други вложения. А може да донесе много сериозно увеличение в добива. Например с Клиърфийлд слънчоглед добивите нараснаха 3 пъти в Южна България, а най-новият ни фунгицид Пиктор донесе по 10–15% увеличение в слънчоглед и рапица. Дует Ултра, Танго Супер и Алегро – фунгицидите в пшеница, доказаха ясно, че високите добиви в пшеница без фунгициди са невъзможни. Качествено зърно днес получаваме с качествено опазване от плевели – Дерби Супер и Палас, и с фунгициди.
 

Автор: списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Януари 2012



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg