Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 25 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Иновации Брой: Март 2012
ЕУРАЛИС СЕМЕНА БЪЛГАРИЯ предлага на своите клиенти шест нови хибрида царевица и слънчоглед
Компанията налага у нас и висококачествена селекция при соргото и пролетната рапица

ЕУРАЛИС СЕМЕНА БЪЛГАРИЯ предлага на своите клиенти шест нови хибрида царевица и слънчоглед

print

e-mail facebook

Отминалият месец февруари беше най-активното време за семенарските компании, които с богата и полезна информация запознаха фермерите с най-новите достижения на селекцията.

Един от най-атрактивните семинари, който се проведе в курорта „Златни пясъци”, беше оранизиран от АСМ ЕООД с основен предмет на дейност дистрибуция на торове, препарати за растителна защита и семена. В рамките на семинара, като дългогодишен партньор на ACM, взе участие и „Еуралис Семена България” – позната на фермерите с високо качество и широка гама хибриди слънчоглед, царевица, рапица и сорго.

По време на форума фирмата презентира шест нови топ хибрида, които заедно с утвърдените и вече доказали се семена, ще затвърдят практиката преди всяка сеитба земеделските стопани да отправят поглед първо към селекцията на „Еуралис” и да потърсят съвети от отзивчивия екип на компанията.

Новите предложения при царевицата, с потенциал да станат лидери в съответните групи по ранозрелост, са хибридите:

  • ЕС Конгрес ФАО 250,
  • ЕС Фортрес ФАО 350
  • ЕС Валерио ФАО 550

„Предимството на ранните хибриди е, че рано освобождават полетата. Освен това се прибират с ниска влага и обикновено се продават на по-добра цена, тъй като масовите жътви не са започнали. ЕС Конгрес може да се използва и като втора култура при влажни години”, заяви Александър Костов, старши технически експерт и регионален мениджър на „Еуралис” за Североизточна България.

ЕС Фортрес ФАО 350 е също нов хибрид в търговската листа на „Еуралис Семена”. Той се отличава с много добро съотношение добив/влага.

В групата на късните хибриди новото предложение е хибридът ЕС Валерио ФАО 550. „Когато проявим далновидност и малко нюх, късната група има потенциал да даде максимални резултати с влаги, близки до стандартните. С късните хибриди на „Еуралис Семена” стопаните могат да разчитат на стабилни и сигурни добиви”, увери Александър Костов.

Успоредно с най-новите предложения, представени на семинара, за пролетната кампания земеделците могат да разчитат и на вече утвърдените хибриди на семенарската компания. При царевиците това са ЕС Флато ФАО 350, ЕС Сензор ФАО 400 и ЕС Анталия ФАО 480 – продукти, доказали своя максимален добив и бързо отдаване на влага преди жътва.

При конвенционалните хибриди слънчоглед,

компанията предлага средно ранния ЕС Солано, устойчив на новите раси мана, на синя китка до раса F и толерантен на раса G.

Нов хибрид, със същите характеристики, е средно късният ЕС Ванила.

ЕС Артик е нов високоолеинов хибрид, устойчив на синя китка (до раса F) и с висок потенциал за добив. „Високоолеиновите хибриди имат високо съдържание на олеинова киселина. Съдържанието на масло при ЕС Артик е до 52%, като олеиновата киселина може да достигне до 89%. За стокова продукция от високоолеинови слънчогледи френските и немските фермери получават с около 20% бонус върху стандартните изкупни цени на слънчогледа”, заяви още Александър Костов.

Българските фермери доказаха отново, че са професионалисти и ценят предимствата на системата за производство Clearfield. Сред предпочитаните заради високите и стабилни добиви са хибридите ЕС Флоримис, ЕС Артимис и ЕС Арамис.

 

Автор: списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Март 2012



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg