Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 25 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Април 2012
Titan Machinery Bulgaria – американски размах и български опит в предлагането на земеделска техника
Диляна Иванова: Горди сме, че ставаме част от огромна и просперираща компания

Titan Machinery Bulgaria – американски размах и български опит в предлагането на земеделска техника

print

e-mail facebook

Диляна Иванова: Горди сме, че ставаме част от огромна и просперираща компания

С новото издание на специализираното изложение АГРА 2012 дойде новината, че известната американска компания Titan Machinery Inc. разширява своето присъствие в Източна Европа, придобивайки Римекс 1-Холдинг – определящ фактор в продажбите на пазара на земеделска техника у нас.

Новината беше обявена на впечатляваща пресконференция от президента на американската компания Питър Крисчънсън, в присъствието на президента на Римекс Румен Лазаров и на изпълнителния директор Диляна Иванова. Освен целия екип на фирмата, нейни клиенти и представители на специализираните медии, събитието уважиха дългогодишните партньори на Римекс от компаниите CASE IH, Vaderstad, Kverneland, Salford, Tecnoma и Annaburger, както и г-жа Барбара Лапини, съветник по търговските въпроси на САЩ в България.

„Много съм развълнуван, че съм сред вас днес, за да обявя, че Titan Machinery Inc., най-големият дилър на CNH в света, обединява своите сили с Римекс и по този начин разширяваме бизнеса в България”, каза Питър Крисчънсън, чиято компания е реализирала внушителните приходи в размер над 1,4 млрд. долара през последната година.

 „Целта на новото дружество е да внедрим една нова технология на работа в нашия сектор на базата на по-сериозен финансов ресурс и на уникален мениджмънт. Ще налагаме американския опит в България, ще организираме съвместни обучения, както и участия на различни изложения, ще работим заедно с нашите колеги от Румъния, а в близко бъдеще сигурно и в други държави”, каза Румен Лазаров. Ето какво още заяви той за американската компания: „Те имат страхотен опит. Това е една мега структура, която работи като добре настроен и смазан механизъм. Бил съм на много места, виждал съм много фирми, но такова нещо не бях виждал. Всичко е изчислено до последната секунда и във всеки един момент се знае кой какво прави. За тях придобиването на нови компании е нещо отработено – отиват и го правят за една седмица. Ако фирмата е губеща, веднага налагат своя модел: правят нова сграда, по нов начин организират работата, с друг персонал и т.н. и въпросната фирма следващата година излиза на печалба. Там няма как да стане грешка, всичко е изчистено и ти ставаш една клетка от голяма печеливша система. Освен това тази американска компания е в много тесни отношения с производителите на техника и активно съдейства за внедряването на нововъведенията, които според тях са необходими. Те разполагат с квалифицирани инженери и предлагат на производителите готови технически решения. И тази обратна връзка скъсява неимоверно сроковете за всякакви иновативни подобрения, които се правят в името на удобството на фермерите.”

 

Автор: списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Април 2012



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg