Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Събота, 20 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Иновации Брой: Юни 2012
Уникалните премиери на Рапид КБ направиха БАТА АГРО 2012 истинско агрошоу
Фирмата изкуши фермерите с трактори от сериите Аxion и Xerion, комбайн Lexion Montana и златния медалист от Хановер – сеялката Amazone

Уникалните премиери на Рапид КБ направиха БАТА АГРО 2012 истинско агрошоу

print

e-mail facebook

За първи път на БАТА АГРО 2012 фирма Рапид представи в България новата серия трактори Аxion 900, която фирма CLAAS предлага на световния пазар от есента на 2011 г. Тя включва 4 модела с мощности от 280 до 400 к.с. и с тегло от 14 до 18 тона. Те са с двигатели Fiat Power Train Cursor 9, в които е внедрена новата система Селективна каталитична редукция, разказа за „АгроКомпас” Ирина Ванкова, ръководител на отдел Продажби във фирма Рапид КБ. По думите ù безстепенната автоматична трансмисия е следващата уникална разработка на CLAAS, която има 4 механични съединителя. Те водят до икономия на гориво не само в транспортния диапазон, а и в работния. Тракторите могат да се агрегират с машини с голям работен захват, което пести енергия и време, води до по-висока производителност и в крайна сметка – до ниска себестойност на продукцията, обобщи г-жа Ванкова.

Своята премиера в България направи и тракторът CLAAS Xerion с мощност 450 к.с. Той събра погледите на фермерите със своята въртяща се кабина, която е уникална за пазара. Тя осигурява лесно управление на прикачния инвентар, с добър достъп и добра видимост върху него по време на работа. Серията е представена от 4 модела с мощност 330, 380, 450 и 520 к.с. Характерното за този тип машини е, че са с четири еднакви гуми, които осигуряват голяма площ на сцепление и добро разпределение на мощността на машината върху земята. При този размер гуми тракторът доближава до 90% сцеплението на верижен трактор, което никой друг колесен трактор не може да постигне, научихме от Свилен Ангелов, регионален дистрибутор на Рапид КБ за региона на Плевен.

Компанията затвърди силното си представяне на БАТА АГРО 2012 и с друга уникална машина – зърнокомбайна CLAAS Lexion Montanа, създаден специално за работа на терени със сериозни странични и надлъжни наклони, за хълмисти и планински местности.  

 

Автор: списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Юни 2012



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg