Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 29 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Иновации Брой: Август 2012
В английското градче Салфорд бяха представени иновативни машини на Bomford Turner за фермерството и за поддръжка на пътища
Компанията има над 200-годишен опит в проектирането на такава техника

В английското градче Салфорд бяха представени иновативни машини на Bomford Turner за фермерството и за поддръжка на пътища

print

e-mail facebook

В английското градче Салфорд компанията Bomford представи част от продуктовата си линия за 2012 г. пред представители на аграрни медии от Европа. Bomford е част от Alamo Group – лидер в проектирането, производството, дистрибуцията и сервизното обслужване на качествено оборудване за поддръжка на пътищата и в областта на земеделието. Alamo Group произвежда и сглобява своите продукти в 18 завода по света. Пионери в иновативния дизайн в инженерството още от 1800-та година, Bomford винаги са били лидери в своята област. Инженерите на компанията имат една единствена задача – да правят най-добрите машини от този вид в света.

Демонстрацията пред агрожурналистите започна с представянето на мулчер за горското стопанство, подходящ за трактори между 90 и 200 к.с. Работната ширина на машината е от 2,25 до 2,50 м и може бързо и ефективно да нареже горска растителност и пънове на стърготини до 300 мм и да ги инкорпорира в почвата. Bomford представи и практична машина, състояща се от въртяща се режеща глава, предназначена за поддържане на пространствата около пътищата. Тя е компактна, мощна и способна да оперира при сухи и влажни условия. Може да се завърта на 90° и да почиства съществуващи канавки покрай пътищата.

 Ето и акцентите в продуктовата линия на Bomford за 2012:

Новата косачка HAWK Evo

Много популярната косачка с рамо за косене на плет Bomford Hawk е проектирана съгласно последния Evo дизайн. Машината ще се появи на пазара в три варианта – 5,4 м, 6,0 м и 6,5 м, като има възможност за успоредна геометричност и версии с изнесено рамо от 5,4 м и 6,0 м. Проектирана за приложение с трактори със и над 65 к.с., новата косачка Hawk Evo е идеална за фермери и за любители-градинари.

Най-забележимата ù отличителна черта е стилният нов и закръглен дизайн на капака. Това позволява по-лесен достъп до хидравличните компоненти и лесно отстраняване на масления филтър. Отличително за косачката Hawk Evo е независимата хидравлична система от 60 к.с., задвижвана от помпи с двойно задвижвано зъбно колело. Новата серия Hawk е с маслено охлаждане по стандарт, когато се изисква съответно електронен контрол.

И двете версии, стандартната и с успоредното рамо, се характеризират със система от обръщане при 94° и силово завъртане от и при 90°, с опция за ръчно и хидравлично завъртане на ръчката и електронно завъртане на главата.

Различните модели на косачката Hawk Evo могат да бъдат оборудвани с подкастрящи, режещи глави с работна ширина до 1,5 м. С по-гъстата растителност може да се справи острието ProSaw, което е налично с работна ширина от 1,6 м до 2,4 м.

Косачката Hawk Evo се доставя готова за работа, комплектована с хидравлично масло и стандартна гаранция за две години.

 

Автор: списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Август 2012



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg