Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Актуално Брой: Октомври 2012
Синджента продължава курса на водещ иноватор в земеделието
Стратегията на компанията е: „Да развием потенциала на растенията”

Синджента продължава курса на водещ иноватор в земеделието

print

e-mail facebook

При житните култури през 2012 г. по време на мащабните открити дни земеделските производители бяха запознати със селекцията на пшеница и ечемик на Синджента и въпреки трудните условия, при които сортовете бяха засети през есента на 2011 г., генетичният потенциал беше демонстриран. Болоня, Илико, Индженио при пшеницата, ечемикът Секуел показаха завидни постижения в добива и впечатляващи качествени показатели. През 2013 г. предстои въвеждането на родна земя и на още един сорт пшеница, с който гамата от продукти се увеличава до 5. Така ще бъде отговорено на нуждата от сортове със специфични показатели в различните направления на производството.

В растителната защита при житните култури цялостната програма на Синджента продължава да набира скорост, водена от хербицидите Аксиал за борба с житните плевели при пшеница и ечемик и Аксиал Едно – за едновременна борба с житни и широколистни плевели при същите култури, като това беше първият официално разрешен комбиниран хербицид за приложение до 2-ри възел на културата.

При слънчогледа земеделците отново не бяха подведени от генетиката на Синджента и пожънаха успех с водещите в страната хибриди. Стабилността в добива се доказва именно в условията на неблагоприятни години като 2012-а – период с прекомерни валежи, последван от силна суша. Това е изпитание за качествата на хибридите и въпреки стреса, добивите са на необходимото високо ниво, което в крайна сметка е най-важният и отличителен показател. През 2012 г. при Clearfield хибридите отново се изявиха Неома, Алего, Мелдими, Адажио. Новият ранен хибрид Тристан се показа като стабилен по добив при засушливи условия, като най-добри резултати бяха получени при спазване на технологията на Синджента – основно третиране с почвения хербицид Гардоприм Плюс Голд и употреба на вегетационни хербициди спрямо нуждата в конкретния случай. Тази технология с успех се адаптира както при толерантните на трибенурон, така и при конвенционалните слънчогледи, където Армони и Конди показаха най-добри добиви. Другите новости бяха внедряването на индустриално третираните с Крайцер семена и пакета 4 торби семена от хибридите Неома, Адажио, Тристан, Конди или Армони + 30 л Гардоприм Плюс Голд на по-конкурентна цена. През 2013 г. Синджента ще представи на земеделските производители още значими новости при слънчогледа, които да подобрят още повече ефективността на производството.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Октомври 2012



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg