Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Неделя, 19 Май 2019

Май 2019

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Актуално Брой: Октомври 2012
Синджента продължава курса на водещ иноватор в земеделието
Стратегията на компанията е: „Да развием потенциала на растенията”

Синджента продължава курса на водещ иноватор в земеделието

print

e-mail facebook

При житните култури през 2012 г. по време на мащабните открити дни земеделските производители бяха запознати със селекцията на пшеница и ечемик на Синджента и въпреки трудните условия, при които сортовете бяха засети през есента на 2011 г., генетичният потенциал беше демонстриран. Болоня, Илико, Индженио при пшеницата, ечемикът Секуел показаха завидни постижения в добива и впечатляващи качествени показатели. През 2013 г. предстои въвеждането на родна земя и на още един сорт пшеница, с който гамата от продукти се увеличава до 5. Така ще бъде отговорено на нуждата от сортове със специфични показатели в различните направления на производството.

В растителната защита при житните култури цялостната програма на Синджента продължава да набира скорост, водена от хербицидите Аксиал за борба с житните плевели при пшеница и ечемик и Аксиал Едно – за едновременна борба с житни и широколистни плевели при същите култури, като това беше първият официално разрешен комбиниран хербицид за приложение до 2-ри възел на културата.

При слънчогледа земеделците отново не бяха подведени от генетиката на Синджента и пожънаха успех с водещите в страната хибриди. Стабилността в добива се доказва именно в условията на неблагоприятни години като 2012-а – период с прекомерни валежи, последван от силна суша. Това е изпитание за качествата на хибридите и въпреки стреса, добивите са на необходимото високо ниво, което в крайна сметка е най-важният и отличителен показател. През 2012 г. при Clearfield хибридите отново се изявиха Неома, Алего, Мелдими, Адажио. Новият ранен хибрид Тристан се показа като стабилен по добив при засушливи условия, като най-добри резултати бяха получени при спазване на технологията на Синджента – основно третиране с почвения хербицид Гардоприм Плюс Голд и употреба на вегетационни хербициди спрямо нуждата в конкретния случай. Тази технология с успех се адаптира както при толерантните на трибенурон, така и при конвенционалните слънчогледи, където Армони и Конди показаха най-добри добиви. Другите новости бяха внедряването на индустриално третираните с Крайцер семена и пакета 4 торби семена от хибридите Неома, Адажио, Тристан, Конди или Армони + 30 л Гардоприм Плюс Голд на по-конкурентна цена. През 2013 г. Синджента ще представи на земеделските производители още значими новости при слънчогледа, които да подобрят още повече ефективността на производството.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Октомври 2012ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Защо всички искат Капрено?
Емил Русев: Това е най-рентабилният продукт на пазара

Ако всички се обединим в камара, ще сме силни пред държавата и ЕС
Стайко Стайков, председател на БАСЗЗ

За земеделието с усмивка, любов и отговорност
Галина Пейчева: Чувствам се комфортно в този бизнес

Да си спомним за Цветан Гърбешков
За него нямаше невъзможни неща

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg