Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 19 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Иновации Брой: Октомври 2012
Valtra направи впечатляваща презентация във Франция
Компанията започва серийно производство на трактори, работещи с биогаз

Valtra направи впечатляваща презентация във Франция

print

e-mail facebook

 

Финландската компания Valtra, част от световната корпорация AGCO, организира запомняща се среща във Франция, на която присъстваха както дилърите на марката, така и представители на световната агропреса.

Презентация, полева демонстрация, както и коктейл във френски замък бяха част от изненадите за гостите.

Още в първия ден от събитието президентът на AGCO Мартин Рихенхаген обяви новината, че през 2013 г. Valtra започва производството на лимитирана серия трактори, работещи с биогаз. Избраният модел е N101 с мощност 110 к.с. Този двугоривен трактор може да работи както с биогаз, така и с природен газ и дизел. При липса на биогаз, тракторът може да работи и само с дизелово гориво.

По време на презентацията бяха представени и подобренията на двата модела на Valtra от серия N с най-малка мощност. Новите трактори N93 и N103 заемат мястото съответно на N82 и N92. Те са с напълно обновена носова част и 3-цилиндров двигател на AGCO Power със система за впръскване на горивото Сommon rail и по четири клапана на цилиндър. Новият дизайн значително подобрява както видимостта от кабината, така и проходимостта на машината. Двата нови модела са оборудвани със стандартната трансмисия HiTech от Valtra с три главни предавки, а моделът N103 се предлага и с 5-степенна трансмисия HiTech 5. Първенецът на серия N е тракторът N163 – най-мощният 4-цилиндров трактор в света с максимална мощност до 171 к.с. Тази година той е сред финалистите на конкурса „Трактор на годината” за 2013-та.

От Valtra съобщиха, че успоредно с промените, които претърпява серия N, протича и модернизацията на серия T, изразяваща се в нов външен вид, като е добавен широк набор от качества, които допълнително увеличават ефективността и приложимостта им.

Новите 6,6 и 7,4-литрови двигатели AGCO Power притежават ново турбо, нова ремъчна система, нова система за управление на двигателя и нов вид система за Селективна каталитична редукция с по-ефективно очистване на емисиите от отработени газове. Специално внимание е отделено на енергийната ефективност. Първият трактор с безстепенна трансмисия и легендарната система Especial на Valtra е моделът T163 Direct. Системата EcoPower понижава разхода на гориво с до 10% в зависимост от вида на работата и условията, като намалява и шума.

По време на презентацията стана ясно, че с въвеждането на нови модели Valtra предоставя нови възможности за избор на цвета на тракторите. Новите цветове, които клиентите могат да изберат, са: червено, металическо червено, металическо сиво, черно, бяло, оранжево, металическо зелено и металическо синьо.

 

 

Автор: Списание АгроКомпас



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg