Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 29 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Мениджър Брой: Октомври 2012
Богатството невинаги означава успех
Когато започнеш да градиш нещо, прави го с любов, сърце и разум, превърни го в кауза

Богатството невинаги означава успех

print

e-mail facebook

Младен Милков е един от най-големите земеделски производители в България със сериозен ресурс от близо 200 хил. декара земя, притежава и мелница с капацитет над 4 хил. тона на денонощие. Прозорлив, интуитивен и компетентен, често е смятан за критерий за ефективно управление на бизнеса.

Тръгнал съм почти от нулата, разказва Младен Милков във времето между няколко срещи с хора, дошли в офиса му кой за съвет, кой за съдействиe. На всеки трябва да обърнеш внимание, да се опиташ да помогнеш, защото ако проблемите не са значими за мен, то за самите тях са от първостепенно значение, казва търновлията. В офиса му е уютно, чисто и подредено. На шкафа зад бюрото му са наредени различни сувенири, спомен от приятели, от пътувания в чужбина и наред с тях в отделна витрина стои колекция от кинжали. Изумително е, имайки предвид кроткия нрав и благородното излъчване на притежателя им. Подарък са ми от банки заради лоялността ми към тях, бърза да уточни Младен Милков. Сега ме търсят, молят, но знаете ли, че когато стартирах бизнеса си преди около 20 години, беше трудно да изтеглиш заем. Нямаш гръб зад себе си, нямаш създадено име, кредитните институции не ти вярват и не ти обръщат внимание. Трудно беше да убедиш банките да финансират каквото и да било твое начинание. Осъзнах, че е много важно да покажеш какво можеш. Тежко беше, но винаги ме е водила мисълта да съм по-различен, стремял съм се колкото се може повече да чета, да се образовам, за да бъда компетентен, знаейки, че земеделието е проста работа, но не е за глупаци. Днес благодарение на опита си помагам на много хора.

Когато започнеш да градиш нещо, прави го с любов, сърце и разум, превърни го в кауза. Тази максима ме е водила през цялото време и се оказа печеливша, помогна ми да оцелея, да премина през трудностите. Всъщност май няма някаква специална формула, която да е гаранция за успешен бизнес. Правилата са много и комплексни, но основното е вътрешната мотивация, имаш ли я – печелиш. Трудолюбието, упоритостта и постоянството също не са за пренебрегване.

В началото на 90-те години реших да се занимавам със земеделие, нещо, което не беше случайно. Селски човек съм, роден в община Полски Тръмбеш, там израснах и съм закърмен с любов към земята. Започнах да наемам малки площи. Земеделието тогава не беше това, което е сега. Трудно се обработваше земята, защото техниката не беше като днешната. Липсваха иновативните и високопроизводителни машини. Но аз съм много амбициозен и борбен и не се предавам лесно, затова и продължих напред.

 

Автор: Диана Александрова
Целия материал четете в брой Октомври 2012



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg