Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 25 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Инвестиции Брой: Декември 2012
Deutz-Fahr Agrotron 7250 TTV – с отличие „Трактор на годината” и с награда за най-добър дизайн за 2013 г. на изложението EIMA
За първи път представител на „АгроКомпас” участва в журито, което определя световните награди

Deutz-Fahr Agrotron 7250 TTV – с отличие „Трактор на годината” и с награда за най-добър дизайн за 2013 г. на изложението EIMA

print

e-mail facebook

От 7 до 10 ноември т.г. италианският град Болоня събра световния агробизнес за 40-и пореден път. Изложението EIMA беше посетено от рекорден брой гости – над 196 хиляди от 140 страни, които имаха възможността да разгледат технически иновации, разположени на внушителна площ от 140,000 м². Те бяха представени от 1750 участници от 50 страни. Изложението беше официално открито от министъра на земеделието и горската политика на Италия Марио Катания. В рамките на форума се проведоха над 100 делови събития – пресконференции, бизнес срещи, семинари по икономически, земеделски и технологични теми, обявяване на световни премиери при земеделската техника и технологии. Всичко това превърна EIMA в изключително събитие, което не можеше да бъде пропуснато. Още повече, че на него бяха оповестени победителите в конкурса „Трактор на годината” в три категории.

Тракторът Deutz-Fahr Agrotron 7250 TTV се пребори в жестока конкуренция с още 6 модела – Valtra N163, New Holland T 5.115, Massey Ferguson 7626 Dyna 6, John Deere 6210 R, Case IH Farmall 115 U Pro и Claas Axion 950, като грабна най-престижното отличие „Трактор на годината” за 2013-та. Той спечели и наградата за най-добър дизайн. „Получаването на тези призове е съвкупност от няколко причини. Първата от тях се крие в стила и визията на трактора. На второ място, това са техническите характеристики на машината, които осигуряват висока производителност, нисък разход на гориво, високо ниво на комфорт, ниски нива на шум. Това са причините да бъдем наградени”, коментира за „АгроКомпас” Франко Артони – изпълнителен директор на Same Deutz-Fahr Grouр.

Призът за „Най-добър специализиран трактор” отиде при New Holland T 4060 F, който излезе на челни позиции пред останалите финалисти: Antonio Carraro SRH 9800, Goldoni Ronin 50, Kubota M8540, Massey Ferguson 3660S, New Holland T4060F, Same Frutteto 3 110.

Това е 16-ото издание на престижния конкурс, като победителите бяха определени от 22-членно жури от водещи печатни аграрни медии от Австрия, Белгия, Хърватска, Чехия, Дания, Финландия, Германия, Гърция, Холандия, Унгария, Ирландия, Италия, Литва, Норвегия, Полша, Португалия, Словения, Испания, Швеция, Швейцария, Обединеното кралство.

Тази година за първи път към журито се присъедини и представител от България – Цветан Гърбешков, собственик на сп. „АгроКомпас”

През лятото на 2012 г. членовете на журито присъстваха на пресконференции и полеви демонстрации на тракторите-кандидати, за да преценят кои от тях да бъдат наградени. На първо място, за да участват в конкурса, машините трябва да са влезнали в серийно производство до 15 септември 2012 г. и да не са получавали награди в предишни издания на конкурса. При гласуването журито взема предвид следните технически параметри: двигател, трансмисия, стандартно оборудване в кабината, хидравлика, комфорт, иновативни технически характеристики, дизайн, цена на конска сила, опции.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Декември 2012



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg