Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 29 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Рентабилност Брой: Декември 2012
Повече производители с по-технологично и по-прецизно земеделие – това е равносметката на НИК за 2012 година
Последните новости около компанията бяха представени на 18-ия Национален аграрен семинар в Албена

Повече производители с по-технологично и по-прецизно земеделие – това е равносметката на НИК за 2012 година

print

e-mail facebook

Кои са най-успешно прилаганите технологии за прецизно земеделие у нас и добрите практики в това направление – на тези въпроси отговориха представители на НИК по време на 18-ото издание на Националния аграрен семинар, провел се от 22 до 24 ноември в курорта Албена. Изложението на специалистите събра както фермери с оборудване от фирмата, които желаеха да взаимстват полезни практики, така и заинтересовани производители, желаещи да подобрят ефективността на стопанствата си.

Една от най-успешните технологии на НИК през 2012 е RТК технологията, заяви за „АгроКомпас” Цветан Цветанов, търговски мениджър на НИК Електроникс. Разбира се, точността от 2 см може да се използва във всички мероприятия, свързани със земеделието – сеитба, окопаване, пръскане, торене, както и във всички тежки операции на полето, като не е трудно да се измери разликата в работата и ефективността от автоматизацията на обработките. Но тук е важно да се спомене, че оборудването на Trimble, предлагано от НИК, е достатъчно универсално без значение от марката машина и конкретния модел. Така клиентите не се обвързват със системата на един производител на машини.

Другата технология, върху която беше поставен акцент по време на семинара, е Connected Farm. Това е технология, която позволява безжичен трансфер на данни от офиса към машините в стопанството, задаване на задачи към машината, задаване на линии за навигация, с което се оптимизират процесите по време на работа, подчерта още Цветан Цветанов. Механизаторът получава задача от стопанството, намира дадения парцел в навигацията и така не губи време. Линиите за навигация му позволяват по най-бързия начин и по най-късия път да работи в парцела, без излишни движения и маневри, с което се спестява много време и се постига значителна икономия на гориво.

„Равносметката в края на 2012 г. показва, че сме постигнали добро развитие и сме помогнали на много български земеделци да работят по-технологично и по-прецизно в стопанствата си. Считаме, че имаме доста нови клиенти, привлечени от технологиите и от качествената услуга, която предлагаме”, заяви още Цветан Цветанов. По време на презентацията на семинара присъстващите се запознаха и с опита на редица стопанства, които използват и разширяват оборудването си с новите технологични предложения от НИК.

 

Автор: Галина Недкова
Целия материал четете в брой Декември 2012



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg