Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Понеделник, 06 Февруари 2023

Януари 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Призьори Брой: Януари 2013
Земеделската 2012 година има своите победители
Най-успешните български фермери бяха наградени с купи и медали в 4 категории

Земеделската 2012 година има своите победители

print

e-mail facebook

За поредна година в навечерието на Коледа най-успешните български земеделски производители бяха отличени с купи и медали. На стилна церемония в столично заведение специалният гост на събитието Десислава Танева, председател на Комисията по земеделие и гори към Народното събрание, връчи престижните отличия в четири категории. Със следващите редове ще ви разходим из алеята на победителите, или по-точно – из браздата на най-добрите в работата си наши фермери, които с труд, постоянство и упоритост определиха стандартите за мерилото на успеха в трудната за сектора 2012 г.

„Еврофермер на 2012 година” – Димитър Мачуганов

- Г-н Мачуганов, изненада ли Ви този приз или го приемате като напълно заслужено признание?

- Смятам, че не е уместно да си правя самооценка, но фактите са такива: преди 3 години бях номиниран пак и тогава получих медал. Пазя го във витрината до другите си спортни награди и бизнес признанията, които имам. Честно казано, като видях кои са номинираните, определено бях респектиран – само крупни бизнесмени и хора, доказани в бизнеса, с много повече опит от мен. Но въпреки всичко ние сме хора предприемачи, в които спортната злоба е факт, и тайно се надявах да имам шанс. Но чак пък да бъда първи – трудно си го представях.

- И все пак каква оценка бихте дали на работата си през изтеклата година?

- В личен аспект аз съм удовлетворен от работата си. Върша я с много любов и много хъс. Но е важно да ти дадат оценка професионалистите, хората в бранша. Мога да кажа, че 2012 г. е една от най-силните ми години като растеж и развитие на компанията. За няма и 5 години сме завишили финансовите си показатели с 500%, реализирахме и сериозни инвестиционни намерения, въобще – много силен сезон.

- Какъв според Вас е основният фактор за тези добри резултати?

- Съвременно земеделие без съвременни технологии и модерна техника не може да се случи. В нашето стопанство резултатите са такива благодарение на това, че прилагаме най-съвременните технологии и машини. Работим с Тitan Machinery Bulgaria. Целият ни парк е „червен”, с качество и възможности, гарантирани от CASE. Това ни дава възможността да бъдем на най-високо ниво в работата си. Благодарение на перфектните си отношения с Тitan Machinery, със сигурност мога да кажа, че няма нещо съвременно и модерно в сектора, което да ни липсва. Без тази модерна техника нямаше как да постигнем такива резултати. Факт е и наградата.

- Продължавате ли с тази линия на развитие и през 2013 г.?

- Ние сме се подготвили, както винаги, максимално професионално. Идеята е да продължим да се развиваме, да растем, да постигаме все по-добри резултати, да сме на най-високо ниво като агропарк и технологии. Така че вдигаме летвата.

 

Автор: Валери СтаневПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Интерагри с първи юбилей през 2023 г.
Даниел Минев, Изпълнителен директор на ИНТЕРАГРИ България: Стремим се да създаваме добавена стойност за нашите клиенти

При Но-тил – питай патило!
Опитът и принципът проба-грешка дават готовите решения на всички, които искат да правят Но-тил

AgroHub.BG – където земеделието среща технологиите
До април 2023 г. предстои създаването на Национален демо център в Пловдив

От IT сектора до... биолешниците
Стимулът - да отглеждам чиста храна, казва Калоян Гичев

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg