Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 18 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Февруари 2013
По покана на Titan Machinery Bulgaria български фермери посетиха заводите на Tecnoma във Франция
Компанията е един от лидерите в производството на системи за пръскане

По покана на Titan Machinery Bulgaria български фермери посетиха заводите на Tecnoma във Франция

print

e-mail facebook

Titan Machinery Bulgaria организира работно посещение в заводите на един от своите партньори – Tecnoma, намиращи се в регион Шампейн, разположен в североизточната част на Франция и известен с производството на шампанско. В пътуването се включиха 40 български фермери, които любезно бяха посрещнати от Ерик Дозер, експорт директор в Tecnoma. Пред своите гости той изнесе презентация за историята и развитието на компанията до наши дни.

Началото

Създадена от Винсент Балю през 1946 г., Tecnoma стартира с производство на трактори, а през 1959 г. представя първата си навесна пръскачка на изложение в Париж. През 1980 г. бизнеса започва да ръководи синът на основателя на компанията Патрик Балю. През 1986 г. Tecnoma придобива няколко бранда, които обединява в групата Exel. През 2011 г. управлението се поема от Джорик Балю. Към момента в Tecnoma работят 170 души. Годишното производство е 3 хиляди пръскачки. През 2012 г. оборотът на компанията достигнал 51 млн. евро, като 2–3% от него се инвестират в иновации. Tecnoma се гордее със своите над 200 патента, които я нареждат на челни места сред иновативните компании.

Производство

Пътуването до Франция включи посещение на една от фабриките на Tecnoma, разположена на площ от 2,5 хектара. Продуктовата гама обхваща навесни, прикачни и самоходни пръскачки, машини за лозя и градини и надкрачващи трактори за много тесни междуредия.

По време на презентация пред българските фермери Ерик Дозер представи различните модели пръскачки. „Продуктовата ни гама се състои от пръскачки Premis, навесни, с 300 л резервоар. Следващият модел е Xenis, най-новият ни продукт, който ще бъде представен на изложението SIMA в Париж. Maxis е най-голямата ни навесна машина, която може да бъде оборудвана със стрела до 28 м работен захват. Продуктовата ни листа продължава с GT 2000, по-опростена машина за по-малки или средни ферми. Имаме нов продукт, който се нарича GT 2500, с резервоар 2 500 литра и с 24 м работен захват на стрелата. Следващият ни продукт е Galaxy, който е много добре познат в България. Ние започнахме нашата дейност с Titan Machinery Bulgaria именно с този продукт. Той е с три размера на резервоарите: 2 400 л, 3 000 и 4 000 л. Следващата ни прикачна машина, малко по-усъвършенствана, е Tecnis 3100, с резервоар 3 100 л, като захватът на стрелата достига до 42 м.

Ние предлагаме най-широката гама от самоходни пръскачки.

Тя започва с най-малкия ни модел Laser, с обем от 2 500 л, следва машината, която е по-позната на българския пазар, предлагаща обеми на резервоара от 3 200 л, 4 200 и 5 200 л. Всички машини могат да бъдат с различни ширини на колеите, както и с различен клиърънс. Най-новата ни самоходна машина се казва Laser FS. Разработихме този продукт специално за Англия, Германия, Холандия. Също така произвеждаме машина Fronter, с предна стрела. Имаме машина за овошки – Eolis, и уникалната машина за лозя – Vinis. Последният продукт е Vertis, със системата за локално пръскане на хербицид.” След презентацията Диляна Иванова, изпълнителен директор на Titan Machinery Bulgaria, благодари на Ерик Дозер за изчерпателната информация и за любезното домакинство.

„Ние не само създаваме дизайна на нашите машини, но и ги произвеждаме, продаваме, сервизираме и обслужваме”, обясни Ерик Дозер на своите гости по време на обиколката на фабриката. Той разказа, че в този завод се произвеждат и резервоарите за пръскачките на компаниите от групата Exel. Tecnoma произвежда също така пластмасовите компоненти, държачите за дюзите, самите дюзи, клапите и всички необходими елементи за пръскането. Боядисването на пръскачките става по специална технология и със специална боя.

 Видео по темата

 

Автор: Списание АгроКомпас



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg