Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 25 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Март 2013
20 атрактивни демонстрации подготвя Фермер 2000 в цяла България
В началото на март компанията отпразнува своя 20-годишен юбилей

20 атрактивни демонстрации подготвя Фермер 2000 в цяла България

Димана Страхинова, изпълнителен директор на Фермер 2000

print

e-mail facebook

 

Фермер 2000 се включи в Националната среща на АЗПБ, провела се в курорт Златни пясъци. Пред близо 350 участници Димана Страхинова, изпълнителен директор на Фермер 2000, представи най-новите предложения на компанията. Сред акцентите на презентацията бяха както иновативните модели трактори, зърнокомбайни и пръскачки, така и отбелязването на 20-годишнината на Фермер 2000 у нас.

-  Г-жо Страхинова, кои са новите предложения при тракторите и зърнокомбайните Massey Ferguson за 2013 г.?

- Предстоят ни много събития. Ще правим много демонстрации, на които ще представим най-новите технологии, които ще внедрим през годината. Започвам от пролетната кампания – още през март ще проведем 20 демонстрации в цяла България. Ще покажем новите трактори от 56-та серия, които са между 100 и 140 к.с., и от 66-та серия – от 140 до 200 конски сили. Ще покажем и новите американски сеялки Kinze. Всъщност това е най-новият бранд в продуктовата ни гама. Това е една от най-продаваните марки сеялки в САЩ. Нейното предимство пред всички останали е, че е най-точната и най-тежката сеялка на пазара. Ще наблегнем отново и на американските пръскачки Miller. Техният голям просвет от 1,80 м позволява третиране в по-късни етапи от развитието на земеделските култури. Това мероприятие дава по-добри резултати. Дори някои клиенти се похвалиха, че са удвоили добивите си през 2012 г.

Топ машината на Massey Ferguson сред зърнокомбайните е новият модел BETA с 330–340 к.с., с 6 и 7 метра хедер и с 5 и 6 сламотръса. Той е с нов дизайн и изключително комфортна кабина. След първите успешни продажби мисля, че ще се наложи като машина на годината.

- Каква техника и какви комбинации препоръчвате на земеделските производители за пролетната кампания?

- Като компания, която вече 20 години е на пазара, ние също се занимаваме със земеделие. В областите Русе и Стара Загора обработваме съответно 20 000 дка и 15 000 дка. Реално всички машини се изпробват при нас и едва след това те стигат до пазара. Това, което ще препоръчам за пролетната кампания, е чешкият култиватор Kompaktomat, който подготвя изключително добре почвата. Той се предлага от 3 до 12 метра работна ширина и е подходящ както за най-малките трактори от 100 к.с., така и за големите от 600 к.с. След обработка стигаме до сеялката. За по-малките фермери това е наложената вече сеялка Kurt. Ние продаваме над 100 машини годишно само за пролетната кампания. И, разбира се, новата сеялка Kinze. Тя е предназначена за по-едри фермери, които обработват над 15 000 дка земя. Сеялката е от 6 до 36 реда, като има възможност да бъде оборудвана с торовнасящи апарати или апарати за течни торове.

След сеитбата стигаме до окопните култиватори на турската фирма Kurt. Те са също изключително надеждни и семпли. При пръскачките гамата също е голяма. Предлагаме прикачни на френската марка Caruelle с резервоар от 2 400 и 3 000 метра и стрела от 18 до 30 метра, а за по-големите фермери – самоходните пръскачки Miller.

- Предлагате ли облекчени условия за закупуване на техниката?

- Искам да подчертая, че по повод 20-годишния юбилей на Фермер 2000 за всички изброени машини има промоция с изключително добри отстъпки. Но не са само отстъпките, ние сме помислили и за финансовите условия. Производителите могат да закупят тази техника само с 15% първоначална вноска при изгодни условия, като лихвата е под 5%. Машината може да бъде взета и плащането разсрочено до пет години.

За нас е важно да предоставим цялостно решение. Важно е на първо място това решение да е добро, да е икономически издържано, а машините – надеждни. След това финансово да имат възможност да ги закупят, а най-важното за нас е добрият сервиз. Продължаваме да разширяваме базите си, наскоро открихме база в Пловдив, тази година – и в Плевен. Целта ни е на разстояние не повече от 120 км да има база на Фермер 2000 в цяла България.

 

 

Автор: Галина Недкова
Целия материал четете в брой Март 2013



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg