Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 25 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Растителна защита Брой: Март 2013
Мащабно представяне на БАСФ пред земеделската общност
С атрактивни промоционални пакети химическият гигант отново привлече иновативните фермери

Мащабно представяне на БАСФ пред земеделската общност

print

e-mail facebook

По какъв начин фермерите да надградят производството си и през 2013 г.? Отговорът даде БАСФ на семинар в един от най-големите хотели в София, където се събраха близо 400 души. По време на няколко паралелни мащабни презентации екипът на БАСФ представи стратегията си за успешно посрещане на пролетната кампания. БАСФ е компанията, която с мотивация и страст работи, за да увеличава рентабилността в българското земеделие. Данните показват, че за последните 5 години добивите у нас са се повишили с близо 18%. Интензификацията при производството на пшеница също бележи ръст заради наложената от компанията широка употреба на фунгициди. И ако преди 5 години 7% от площите са се третирали с фунгициди, то днес те вече са 67%, като повече от половината от тях се пръскат двукратно. Разпределението на пазара на фунгициди също е в полза на БАСФ. В световен мащаб ПРЗ се делят на три основни ценови сегмента: Bаsiс, Standart и High value. 60% от средствата, инвестирани във фунгициди на БАСФ, се числят към първия сегмент, където ценовите нива са до 3,50 лв./дка. Именно в него челни позиции заема Дует Ултра. Във втория сегмент, в който влизат 30% от средствата за фунгициди от по-висок клас, с по-дълго последействие, е Танго Супер, който е и абсолютен лидер за сегмента. В този ценови клас от тази година ще се присъедини и Капало с уникалната Stick & Stay формулация. С развитие на производството навлизат и по-нови фунгициди от различни групи, с инвестиция над 4,50 лв./дка, които попадат в High value сегмента. В този ценови клас първата позиция е за Алегро от продуктовата линия АgCelence.

Лидерските позиции на БАСФ безспорно са плод на успешната продуктова листа, подкрепена с атрактивни цени, съобщи Ваня Горчева, мениджър на БАСФ, отдел „Растителна защита”.

Топ предложението за опазването на пшеница е пакетът Дерби Супер и Дует Ултра. С 10% бонус се купува пакетът, предназначен за 300 дка, а получената комбинация е за 330 дка. Дерби Супер контролира всички широколистни плевели в това число паламида, лепка, самосевки от слънчоглед. Може да се прилага без ограничение от фазата на културата. Дует Ултра пък е ултра фунгицидът на ултра цена. Той е мощно оръжие срещу икономически важните болести. Хубавото е, че двата продукта могат да бъдат закупени и поотделно на атрактивна цена. Танго Супер е изборът на познавачите, който тази година е на по-добра цена. Всеки земеделец, третирал 2000 дка с него + втори продукт от БАСФ, ще замине в чужбина за обмяна на опит. Танго Супер гарантира надеждна и продължителна защита до 5–6 седмици срещу болестите, благодарение на уникалната си комбинация от Епоксиконазол и Фенопропиморф.

Да не забрявяме и за иновацията Алегро от концепцията АgCelence, осигуряващ на растенията устойчивост на стрес, пълно усвояване и натрупване на хранителните вещества, по-високо качество и хектолитрово тегло на зърното.

За едновременен контрол на житни и широколистни плевели в пшеница специалистите на БАСФ препоръчват Палас. През тази година за всеки декар, третиран с Палас, земеделските производители получават безплатно Дерби Супер.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Март 2013



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg