Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 18 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Бизнес Брой: Април 2013
Агрофарм – коректният партньор
Фирмата събра колеги и приятели на семинар във Велинград

Агрофарм – коректният партньор

print

e-mail facebook

В изисканата обстановка на комплекс Макси във Велинград Николай Стаменов, управител на Агрофарм ООД, събра дългогодишни приятели и партньори на технически семинар. В приятна атмосфера, с изтънчена храна и изискани напитки, съчетани с уютния лукс на хотела гостите отмаряха, разговаряха помежду си за новия стопански сезон и едновременно с това се запознаха с предложенията, които отправя към тях Агрофарм ООД.

Преди повече от 20 години фирмата, чието седалище е в град Пазарджик, прави първите си стъпки в бизнеса. Днес тя е доказал се партньор на много земеделски производители, желаещи да правят сериозно агропроизводство. Защото на пазара несъмнено има място само за такива можещи и амбициозни фирми. Упоритост, гъвкавост и предприемачество са водещите принципи в работата на управителя на Агрофарм Николай Стаменов. Но има едно зрънце, което посява успеха, и това е коректността. „Това е едно от най-важните неща, което трябва да се спазва с хората и което ни държи толкова години на пазара, признава бизнесменът. – Ние сме колеги, ние сме в един бранш, заедно съществуваме. Освен търговска дейност имаме и производство. Създадохме 300 дка лозя, покрай тях – и нова винарска изба, така че на нас това ни е занаятът. Аз съм агроном, специалност „Растителна защита”. Така че коректността е нещото, което всеки един от нас трябва да спазва”, категоричен е управителят на пазарджишката фирма. През многото години неуморен труд и амбиция взаимоотношенията с клиентите са прераснали в приятелство и емоционална бизнес ангажираност, сподели още Николай Стаменов. „Ние сме интересен специализиран бранш. Всички сме и конкуренти, и в същото време с голяма част от нашите клиенти сме приятели. Едни започнаха като търговски фирми, други се преструктурираха като производители. Ние сме в един бранш. Ние сме в едно семейство.”

Днес Агрофарм е най-големият дистрибутор на Байер КропСайанс и ДюПон Пионер и вносител на продуктите на Агрифар, Кемтура, Нюфарм, Шарда и др. Разполага с най-големия и модерен цех за преопаковане на препарати за растителна защита в малки опаковки за предлагане в селскостопанските аптеки, разказа предприемачът и допълни: „Специализирали сме се и продължаваме в тази насока. 90% от дейността ни е продажба на ПРЗ, 10% са торове и семена. Работим в цялата страна, което ни задължава да имаме една голяма търговска листа. Наши клиенти са зърнопроизводители, картофопроизводители, зеленчукопроизводители, лозари и овощари. Работим с определена група, с които имаме традиции, изградени през годините. Все пак 22 години на българския пазар не са малко. Не продаваме всичко на всяка цена. Имаме си определена търговска листа, определена търговска политика, която се стремим да спазваме”, посочи Николай Стаменов.

В Агрофарм работят 64 души, като от тях 13 агрономи, 12 са специализирали растителна защита и отговарят за определени райони от страната. Стремежът на фирмата е да задоволи изискванията на пазара в рамките на 24 часа. Освен това агрономите на място оказват практическа помощ.

 

Автор: Диана Александрова
Целия материал четете в брой Април 2013



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg