Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Тема на броя Брой: Април 2013
SIMA 2013 – ШОУТО ЗА ЦЕЛИЯ СЕЛСКОСТОПАНСКИ СВЯТ
Със своята пищност и зрелищност 75-ото издание на изложението привлече фермери и агропредприемачи от всички континенти

SIMA 2013 – ШОУТО ЗА ЦЕЛИЯ СЕЛСКОСТОПАНСКИ СВЯТ

print

e-mail facebook

 

Със своята пищност и зрелищност 75-ото издание на изложението SIMA-SIMAGENA в Париж привлече фермери и агропредприемачи от всички континенти. Рекордният брой посетители – 248 800 души, надвиши с 18% тези от предишното издание. SIMA представи световните брандове в селскостопанското машиностроене на площ от 25 хектара. През настоящата година то беше посветено на ефикасното, устойчиво селско стопанство. То беше едно истинско бизнес изложение, стандарт за света на селското стопанство, според Мартин Дегремон, директор на изложението.

Позитивните нагласи дойдоха от тенденцията, която се наблюдава през 2012 г. – разрастване на пазара на селскостопанска техника с 18%, като са налице изгледи този растеж да продължи. Френският пазар на селскостопанско оборудване приключи годината (2012) с € 5,43 млрд. (спрямо €4,6 млрд. за 2011 г.).

SIMA – изложение за иновации

След създаването на състезанието „Section des machines nouvelles” през 1931 г., изложението SIMA служи като огромна трибуна за селскостопански машини „от утрешния ден”. И тази година SIMA насочи вниманието ни към иновации и връчи награди на машини, които са по-безопасни, по-лесни за употреба и по-ефикасни от техническа гледна точка. Група от международни експерти, чийто председател за първи път е Хю дьо Жувьонел, президент на Futuribles International връчи Наградите за иновации на SIMA на общо 19 победители: 3 златни медала, 4 сребърни медала и 12 похвали. Отчетени бяха три основни тенденции: все по-интензивно внедряване на информационни и комуникационни технологии (ИКТ); подобрение на техническата, икономическата и екологичната ефективност на машините и улесняване на тяхната експлоатация и на последно място – въвеждането на изисквания за безопасност при „обновяването на дизайна” на машините (наличните и новите машини).

Основни цифри за глобалния пазар на селскостопанска техника

През 2011 г. цялата търговска дейност със селскостопански машини (внос + износ) възлиза на приблизително €83 млрд., като 12% от тях се падат на САЩ, а на Европа – 60%. Сред водещите европейски страни са били Германия (12% от световната търговия), Франция (7%) и Италия (5%).

 

Според настоящите оценки, общият обем на производство на селскостопанска техника в световен мащаб през 2012 г. е нараснал до €86 млрд., като през 2013 г. вероятно ще се увеличи с още 5%.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Април 2013



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg