Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 19 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Юни 2013
Фабриката на AGCO в Бреганце, Италия посрещна български фермери
Те се запознаха с производствения процес на комбайните Challenger

Фабриката на AGCO в Бреганце, Италия посрещна български фермери

print

e-mail facebook

Едно пътуване до Италия винаги ще остави у вас прекрасни спомени, свързани с пъстротата на страната, древната ù история, забележителностите и прекрасната кухня. А ако сте и земеделски производител, защо да не съчетаете туристическата обиколка с посещение на едно от знаковите места на агроиндустрията – завода за производство на комбайни на американската компания AGCO в град Бреганце, Северна Италия. А ако ви придружава екип на фирма Варекс, официален представител за България на Challenger и Valtra, то със сигурност пътуването ще бъде незабравимо. Именно такава забележителна визита в края на месец април направиха български фермери и регионални дилъри на Варекс за страната. Групата беше предвождана от двама от съдружниците в компанията – Иван Масларов и Георги Панков, както и от търговския директор Филип Лазаров. Даниеле Сеганфредо, продуктов специалист по комбайните в AGCO, сърдечно посрещна българските гости и преди да ги запознае с производствения процес направи презентация на завода и продуктовата гама от комбайните Challenger. Разказа, че към момента заводът работи на пълен капацитет, като в него се произвеждат 5, 6 и 8-сламотръсни комбайни. Другата фабрика за комбайни на американската компания се намира в Хестън, където се произвеждат роторни зърноприбиращи машини и балопреси за правоъгълни бали.

Г-н Сеганфредо подчерта, че AGCO е млада компания, създадена през 1980 г. Тя притежава пет бранда, като последният от тях беше придобит преди година. Компанията влага огромни инвестиции в подобряването на производствения процес във фабриката в Бреганце. Доказателство за това е строежът на цех за боядисване на машините, където процесът ще бъде по-бърз, по-модерен и екологосъобразен. Благодарение на новата инвестиция капацитетът на завода ще се удвои.

Българската група видя на място как се произвеждат комбайните Challenger, както и останалите зърноприбиращи машини от другите брандове, собственост на AGCO. Тук годишно се произвеждат 1200 зърнокомбайна или това са 6 машини дневно, разказа Даниеле Сеганфредо. Той запозна българските фермери с най-новия модел в продуктовата гама на Challenger – 652 С, 6-сламотръсен, с 8,4-литров двигател SISU с мощност 360 к.с. и с новата Sky Line кабина. Новостите са при Power Flow хедера, който е универсален за всички култури. Има иновации във вършачната система, както и при основния барабан с известната система Multi Crop Separator. Основното предимство на тази машина е изключителното качество на жътвата, ниската консумация на гориво, както и много доброто качество на получената слама след жътвата. Машината е изключително атрактивна за българския пазар, посочи Филип Лазаров.

Новият модел зърнокомбайн Challenger вече е закупен от ЗК Мъглен, с. Мъглен, обл. Бургаска. „От тази година сме клиенти на Варекс, техниката им е на добро ниво и затова решихме да се оборудваме с този комбайн, който в кратки срокове да прибира нашата продукция, заяви 33-годишният председател на кооперацията Мариян Пеев. – Това е първата машина, която закупуваме от тях и се надяваме след 2–3 години целият ни агропарк да бъде с марката Challenger.” Това лято новият комбайн ще ожъне около 10 хил. дка зърнено-житни култури, а по-късно ще прибере и пролетниците. Следващата инвестиция на ЗК Мъглен ще бъде във верижен трактор Challenger с мощност 350 к.с.

На по-малкия модел Challenger 647 – също 6-сламотръсен, с мощност 275 к.с., тази година ще разчита Стайко Гургов, председател на ЗК Несебър. Той смята, че не само високата му производителност ще бъде от полза за навременното прибиране на реколтата. Това е икономически изгодна машина, която ще жъне на ден около 250–350 дка. Качеството ще бъде на високо ниво, няма да има загуба на зърно, убеден е г-н Гургов.

Другите модели, на които Варекс ще акцентира, са 644 – 5-сламотръсен, с 209 к.с., както и най-големия модел, произвеждан във фабриката, 654 – 8-сламотръсен с 380 к.с. Варекс бележи значителни успехи на българския пазар и по отношение на роторните комбайни Challenger. „Има ръст на продажбите на комбайни Challenger в България и това се дължи на факта, че фермерството става все по-професионално. Много сме удовлетворени от работата си с Варекс. Те отлично менажират продажбите, сервиза и доставката на резервни части. Затова и сме много щастливи да бъдат наши партньори”, посочи Даниеле Сеганфредо.

В 4 или 5 комбайна Challenger ще инвестира един от най-големите клиенти на фирма Варекс Младен Милков, обработващ близо 200 хил. дка земя. Той сподели, че е впечатлен от иновациите в комбайните Challenger. „Видяхме наистина много добри, високопроизводителни комбайни, които ценово стоят доста добре на пазара. Смея да твърдя, че това са едни от най-евтините машини, които всички фермери в България могат да си позволят. Бях впечатлен и от завода, от създадената организация. Затвърди ми се доверието в бранда Challenger. Това са доста здрави машини и не се нуждаят от много поддръжка.”

 

Автор: Светла Стефанова



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg