Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 25 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Юни 2013
Titan Machinery Bulgaria – умението да даряваш самочувствие
Със супер техника, силови атракции и балкански ритми Седмицата на отворените врати на компанията в Стара Загора събра фермери от цялата страна

Titan Machinery Bulgaria – умението да даряваш самочувствие

print

e-mail facebook

Когато си силен и предлагаш най-доброто или с други думи, когато имаш самочувствието и възможностите да го подплатиш с качествена и високотехнологична основа, ти просто създаваш събитията в бизнеса. Както го направи Titan Machinery Bulgaria между 13 и 17 май в Стара Загора. Безспорно Седмицата на отворените врати, която организира българо-американското дружество, се очерта като най-мащабната проява в земеделския ни сектор. Една от основните причини за това беше шансът на едно място да се видят техническите шедьоври на световните производители на земеделска техника: CASE IH, Vaderstad, Kverneland, Salford, Tecnoma и Merlo. Високопроизводителните машини дефилираха в различни комбинации на опитното поле до базата на компанията, демонстрирайки мощ, прецизност и производителност, а специалистите на Titan запознаваха фермерите с техническите им характеристики. Наред със зрелищното шоу на машините домакините предложиха на своите гости още атрактивни изненади. Освен пълната трапеза и студените напитки, всеки ден в продължение на една седмица на специално изградена сцена гостуваха едни от най-известните наши и чужди певци: Славка Калчева, Бобан Здравкович, Райна, Ивана, Кали. През всички тези дни лично изпълнителният директор на Titan Machinery Bulgaria Диляна Иванова провеждаше томбола с предметни награди, а най-добрият ди джей в България дирижираше умело настроението в компанията на танцьорките от балет Мираж. Невиждана атракция поднесоха с участието си и най-силните мъже на България. Атлетите премериха сили в 5 кръга, в които им се наложи да издърпат за време 4,5-тонния трактор CASE Quantum 95 V, да преобърнат най-малко 3 пъти гума, тежаща 450 кг, както и да пренесат така наречената кобилица от 260 кг в компанията на две хубави момичета, чието тегло обаче пак беше за сметка на гърбовете на атлетите. Най- добре представилите се състезатели бяха удостоени с купи и медали лично от Диляна Иванова. „Смятам, че направихме уникална атракция, сподели тя пред „АгроКомпас”. – Всеки ден приемахме в търговското ни представителство повече от 500 човека. Аз се радвам, че сме толкова обичани и предпочитани. Посетителите се чувстват при нас изключително добре не само заради атракциите, но и заради нашето отношение. Всички фермери знаят, че могат да разчитат на нас, тъй като са част от голямото семейство на Тitan.”

Успоредно със Седмицата на отворените врати, огромен интерес отчете и представителният щанд на компанията, ситуиран пред изложението БАТА АГРО. На него фермерите видяха истински тeхнически изкушения: трактор CASE Magnum 340 в комбинация с прикачна пръскачка Теcnoma, дисков култиватор Vаderstad, торачка на Кverneland Exacta TL, плуг и навесна сеялка за слети култури Accord. Респектираща беше и „червената” армия на CASE IH: тракторите Farmall 105 A, Maxxum 140, Puma 185 и Steiger 600 с двойни гуми, допълнени от зърнокомбайн CASE Axial Flow 6130.

 „Тitan Machinery предлага най-добрата съвкупност от технически характеристики на машините и финансови условия, които със сигурност са по-добри от тези на лизинговите институции, подчерта Диляна Иванова. – Земеделските производители имат с нас всекидневен контакт и винаги получават подкрепа, когато се наложи, за всяка една машина и в каквото и да е отношение, свързано с техния бизнес. Ние консултираме нашите клиенти, за да имат те по-голяма ефективност и съответно по-голяма печалба.”

„Смело мога да кажа, че вече правим съвременно земеделие в нашата кооперация, благодарение на техниката, която имаме от Titan Machinery, сподели пред екипа ни Иван Петров Илиев, председател на ЗКПУ „Ковачите 92”. – Това са най-здравите машини, представят се много добре на полето и благодарение на тях извършваме агротехническите мероприятия в срокове.” Първите си машини от Titan, тогава Римекс, кооперацията закупила през 2002 г. – брана и сеялка на Kverneland. „После добавихме зърнокомбайни и трактори CASE и сеялка Vаderstad. Сега планирам да закупя стърнищен култиватор TOP DOWN на Vаderstad. Машината е малко по-скъпа, но ще ми върши по-добра работа. Екипът на Titan Machinery е перфектен – харесваш машината, намират ти най-добрата лизингова схема, решават ти проблемите, изобщо фирмата мисли за всичко. Закупиш ли техника от тях, ставаш привърженик и на Тitan, и на CASE IH.”

 

Автор: Валери Станев
Целия материал четете в брой Юни 2013



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg