Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Събота, 20 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Бизнес Брой: Юли 2013
140 години отпразнува водещият производител на зърноприбираща техника Laverda
Брандът е предизвикателство и страст за компанията AGCO

140 години отпразнува водещият производител на зърноприбираща техника Laverda

print

e-mail facebook

Честването на 140-годишния юбилей на италианската компания Laverda събра бизнес партньори и журналисти от цял свят в италианския град Тоди, а домакините от AGCO бяха подготвили интересни презентации за историята на компанията, развойната ù дейност и продуктовата ù гама. Специална покана получиха и водещи български агромедии, както и ръководството и част от екипа на Оптиком, начело с управителя на фирмата г-н Веселин Генев.

„Въпреки че 140 години са много, ние сме все още млади, защото сме в началото на нов етап. Тези 140 години са нашата стартираща точка за бъдещата ни история”, заяви Лучано Паризе, маркетинг директор на Laverda, който работи в компанията от 40 години.

Историята на Laverda стартира през далечната 1873 г., в която Пиетро Лаверда създава „Работилница”, която много скоро, през 1930 г. се превръща в лидер в индустрията. Машините, които са белязали историята и напредъка на техниката, са известни не само в Италия, но и по света.

Първият италиански самоходен комбайн на Laverda – M 60 е създаден през 1956 г., а M 100 AL, създаден през 1970 г., е първата зърноприбираща машина, която позволява жътвата да се извършва по стръмни склонове, типични за италианските земи.

През 1980 г. компанията изгражда своя нов завод в Бреганце. След като преди две години AGCO придобива бранда във фабриката стартират значителни инвестиции, като последната от тях е строежът на цех за боядисване на машините, благодарение на който ще се увеличи капацитетът на производството. И ако преди 5 години заводът в Бреганце е произвеждал 500-600 комбайна годишно, сега годишното производство надвишава 1000 комбайна. Компанията планира всяка година да прави инвестиции – в нови модели, които да бъдат още по-ефективни, ще се инвестира и в посока повишаване на производствения капацитет до 2500 броя годишно.

При създаването на комбайните инженерите на Laverda се стремят към постигането на отлична производителност и ниска консумация на гориво. Машините са конструирани така, че да могат да работят перфектно хиляди часове на сезон. Новата Sky Line кабина е отличителна черта на последните модели на компанията.

През 2012 г. на изложението EIMA в Болоня беше представено новото лого на Laverda, което предначертава по-нататъшното развитие на тази историческа марка. С него компанията изпраща послание към клиентите, че има нова стратегия за развитие и подобряване на продуктите.

По повод честването на юбилея на компанията пред гостите, уважили събитието, бяха показани в полеви условия три от водещите модели зърнокомбайни, предназначени за различни терени.

М 300 MCS е 5-сламотръсна машина, с 1,54 м ширина на вършачния барабан и с технологията Multi Crop Separation. Двигателят е SISU SCR Ad Blue, с мощност 245 к.с. 5,4-метровият хедер Free Flow е създаден преди две години в Бреганце с цел увеличаване на капацитета на машината при работа в трудни условия. Характерно за него е, че всеки негов компонент може да бъде подменян индивидуално.

Кралицата на полето е новият 5-сламотръсен модел М400 LCI, с мощност 276 к.с. Той е със самонивелиращата система LCI, работеща отлично на хълмисти терени. Ширината на вършачния барабан е 1,34 м. Хедерът позволява отлична жътва в полегнали, влажни посеви, както и на рапица. Моделът е много търсен в цяла Европа, както и в България. Точно с такава машина работи оризопроизводителят Маурицио Ферароти, който обработва 200 хектара само оризови полета. „Аз съм четвърто поколение фермер в нашата фамилия. Тази година ще се навършат 40 години, откакто съм в аграрния бизнес. Спецификата при производството на ориз се крие в техниката и, разбира се, в материалите, които се използват. Оризът е абразивна култура и затова са нужни много устойчиви части на комбайна. Когато стартирах преди 35 години, беше с помощта на модела М 120. Вече имам опит с 4 различни модела на Laverda.” 

 

Автор: Списание АгроКомпас



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg