Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 29 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Август 2013
Field Days 2013 с Варекс
Фирмата проведе серия от мащабни полеви демонстрации на селскостопанска техника

Field Days 2013 с Варекс

print

e-mail facebook

Фирма Варекс проведе серия от мащабни полеви демонстрации на селскостопанска техника с брандовете Challenger, Valtra, Great Plains, Goizin в шест региона на страната под мотото Field Days.
Стартът беше в землището на село Недялско, край Ямбол. Домакинът Вълко Вълев, собственик на фирма Агротрейд, е дилър на Варекс за Югоизточна България. Той разказа, че след като започнали да работят с техниката на Варекс ефективността на производството им значително се е променила.

„Работим с тях повече от пет години. Първите машини бяха роторни комбайни с хедер около 11 м, с което производителността на жътвата се увеличи неимоверно. Колега, с който работим съвместно, беше събирал оферти, видял машините, чул добри отзиви и така закупихме първия комбайн. От няколко години инвестираме и във верижните трактори Challenger, които са на най-високо ниво. Удовлетворени сме от взаимоотношенията с тях. Плановете ни са ясни. Очакваме да приключи жътвата и ще инвестираме във верижен трактор и комбайн”, сподели Вълко Вълев.

След полевите демонстрации в районите на Айтос и Асеновград, дойде ред и на село Сарая до Пазарджик, където Димитър Димитров, обработващ над 30 000 дка земя, беше поредният домакин на агрошоуто. Над 80% от машините в стопанството му са с марката Challenger, Valtra, Great Plains и Goizin. Земеделският производител притежава два комбайна, самоходна пръскачка, верижен трактор, както и съответния прикачен инвентар. Машините са с отлични технически характеристики и в същото време са конкурентни като цена, смята фермерът. „Характерното за тях е доброто качество на техниката, която предлагат, помагат в осигуряването на финансиране и най-вече съм доволен от сервизната им база на автомагистрала Тракия, която се намира близо до нас. В рамките на деня осигуряват сервиз, ако е необходимо. Имаме дълготрайни, коректни отношения с екипа на Варекс. Аз вече мога да купя машина от тях, без дори да съм я видял. Достатъчно ми е това, което ще ми кажат и ще ме посъветват. Нашето партньорство не се ограничава само в рамките на технически параметри и ценови взаимоотношения, то се задълбочава заради своята коректност и предвидимост.”

Между селата Пудрия и Големо Бабино до Криводол, в Северна България, Варекс проведе поредната си демонстрация. Домакинът – земеделският производител Мирослав Иванов, който отглежда 20 хил. дка зърнено-житни култури, отскоро е клиент на фирмата. Закупил от тях гумено-верижен трактор Challenger, модел МТ 765C, и култиватор на италианската фирма Maschio Gaspardo. Дори и не предполагал, че тази комбинация от машини ще върши толкова добра работа, признава фермерът.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Август 2013



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg