Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Събота, 20 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Септември 2013
Нови машини и концепции представи Kverneland Group в Германия
Те ще бъдат сред премиерите на Агритехника в Хановер

Нови машини и концепции представи Kverneland Group в Германия

print

e-mail facebook

 В края на месец август Kverneland Group направи мащабна презентация в Германия на най-новите си технологични решения, които ще бъдат представени за първи път на предстоящото изложение Агритехника в Хановер. На събитието бяха поканени агрожурналисти от цяла Европа, като единствено екипът на сп. „АгроКомпас” представи България.

Високопроизводителните машини бяха представени на пресконференция, а по-късно и презентирани на демонстрационно поле от специалистите на компанията.

Перфектна почвообработка и сеитба с новите концепции на Kverneland

Новите култиватори CLC Pro Classic – 4,5 м или 5,0 м, са проектирани да намалят колкото е възможно повече разхода на гориво. Конфигурацията на култиватора може лесно да се променя от дълбока обработка до 25 см (или 30/35 см за другите модели).

Отлична производителност с минимална консумация на гориво се постига при новата сгъваема дискова брана Kverneland F30. Тя може да работи ефективно при всякакви метеорологични условия, както и при тежки почви.

Qualidisc Farmer на Kverneland е предназначена за земеделски производители, които искат да използват компактна дискова брана до 8 см дълбочина. Машината е с 15% по-лека, което предполага по-лесно повдигане, постигнато е по-ефективно уплътняване на почвата и като резултат – по-икономична машина за земеделските производители.

Kverneland плуговете ще бъдат снабдени със системата FURROWcontrol за управление на плуга и ширината на браздата.

Kverneland Accord е универсалната сеялка, която отговаря на високите очаквания, производителност и лекота. Тя е с работни ширини от 3 до 6 м. Дисковите семенни ботуши CX-II предлагат висока точност за позициониране на семената. Плоският стоманен диск осигурява оптимален контрол на дълбочината. Тя позволява висока скорост на работа от 10 до 18 км/ч. Обемът на бункера е 4,350 л. Нов софтуер облекчава работата на водача и следи всички важни данни за машината по всяко време.

Акцент на събитието в Германия беше поставен върху разширяването на гамата сеялки Optima. С тези машини Kverneland въвежда изцяло нова концепция, която съчетава доказана надеждност на сеитбата. Тя позволява комбинирането на торове като фосфор и азот.

Модерни решения за животновъдството

 

Kverneland разширява гамата си при косачките 2800 Series Centre. Новите модели са снабдени с кръгли дискове, централно окачване, две скорости за задвижване и възможност за вертикална позиция при транспортиране. Серията 2836 M беше въведена през миналия сезон, като гамата се допълва с въвеждането на още 3 работни ширини. Всички модели се сгъват хидравлично до отвесно положение. Най-ниската точка по време на транспорт осигурява отлично разпределение на тежестта. Теглото на косачката се разпределя равномерно, като по този начин тракторът и косачката остават добре балансирани, дори и при висока скорост на транспортиране на пътя. За да предложи максимална защита, серията 2800 е снабдена с функция Non-Stop BreakBack, която осигурява безпроблемно връщане към първоначалната работна позиция, след преодоляно препятствие.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Септември 2013



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg