Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Събота, 20 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Бизнес Брой: Октомври 2013
След премиерите си на Агритехника световните иновации идват и у нас
Веселин Генев, управител на фирма Оптиком и председател на БАТА АГРО

След премиерите си на Агритехника световните иновации идват и у нас

print

e-mail facebook

- Г-н Генев, споделете с нашите читатели как се развива компанията, която Вие управлявате – Оптиком, и какво ново предстои.

- Оптиком се развива успешно и в количествено, и в качествено отношение. Продажбите ни през осемте месеца на тази година са нараснали с 12% в сравнение със същия период на 2012 г. С 25% сме увеличили продажбите на селскостопанската техника с марката JCB – товарачи и трактори, спрямо миналата година, което беше отбелязано като голям успех и от нашите партньори.

През месец май т.г. по време на световната дилърска конференция в Англия в заводите на JCB Оптиком получи наградата „Spirit of JCB” за усърдна работа и отлични постижения. „Jamais contente” или „никога доволен” от постигнатото – принципът на Джоузеф Сирил Бамфорд (основателят на JCB), важи в пълна сила и в нашата работа, а стремежът ни е постоянно да се усъвършенстваме и да даваме повече на своите клиенти.

Ръст в продажбите регистрираме и при тракторите Landini – с 11%, при прикачния инвентар – с 21%, в това число най-много сме увеличили продажбите при сеялките Monosem – с над 50%!

Постиженията ни мотивират и успешно да развиваме инвестиционната си програма за обновяване и строеж на нови търговско-сервизни центрове в страната. За последните 3 години сме инвестирали над 5 млн. лв., а за следващите 3 години предвиждаме още 6 млн. лв. инвестиции. Вече работят пълноценно обновените ни бази в Плевен и Разград, а до края на годината предстои да бъдат открити нова база в Добрич и в Стара Загора, където в съседство с досегашния ни Демонстрационен център на Новозагорско шосе изграждаме нов търговско-изложбен и сервизен комплекс с много повече удобства за нашите клиенти и служители.

Съвсем скоро ще отворим нов търговско-сервизен център в Пловдив на Карловско шосе, тъй като досегашният вече не е достатъчен за нуждите на нашите многобройни клиенти в региона.

Цифрите и бройките са важни, но не са единствено мерило на успеха. След особено атрактивното представяне на Оптиком на изложението БАТА АГРО (комбайните Laverda с Мис България и балета „Secret Garden” с Monosem) през лятото направихме серия особено успешни нетрадиционни и запомнящи се вечерни демонстрации на агротехниката JCB, което бе новост за нашия бранш и неслучайно дойдоха да ги видят над 950 гости земеделски производители.

Инвестираме непрекъснато и в нашия най-ценен актив: хората, екипа на Оптиком, който нарасна не само като цифра – 83 души, но се развива и в качествено отношение. Провеждаме непрекъснато обучения – и при нашите партньори в чужбина, и тук в нашите бази, за да сме готови и добре мотивирани да обслужваме компетентно и бързо нашите клиенти.

- Последните иновации от компаниите производителки, с които Оптиком работи, ще бъдат показани на предстоящото изложение Агритехника в Хановер. Кои от новите продукти можем да видим в най-скоро време и в България?

- Още преди Агритехника нашият партньор ARGO TRACTORS, италианският производител на трактори LANDINI, в началото на октомври ще проведе Световна конвенция за представяне на новостите в гамата трактори. В нея ще участват български журналисти и екип на Оптиком, които след завръщането си ще могат да запознаят читателите ви и пазара с новостите. Гамата трактори LANDINI ще има нов облик през 2014 г., като се очакват с интерес напълно новите 4-та, 5-та, 6-та и 7-ма серия. Те ще имат нов дизайн, ще са оборудвани с нови TIER 4i двигатели и нови кабини, а освен това ще претърпят подобрения във всички системи на машините. Голямата новина, която ни очаква обаче, са новите ZF трансмисии за тракторите от 6-та и 7-ма серия. Това е началото на сътрудничеството на ARGO TRACTORS със ZF, един от най-големите световни производители на трансмисии, като се надяваме то да допринесе за по-високо технологично ниво на тракторите LANDINI в бъдеще.

Премиерата на новите серии и модели ще бъде на Агритехника, като след изложението в Хановер ще имат и българския си дебют през следващата година.

Партньорите ни от JCB също са подготвили новости за предстоящото изложение Агритехника, които по-късно ще покажем и на нашия пазар – обновени два нови модела компактни товарачи ТМ180 и ТМ220, оборудвани с нов двигател JCB Diesel от Kohler, както и новите колесни товарачи JCB Farm Master 413S и 435S – „Кралят на силажа” с дебют на Агритехника 2013.

 

Автор: Списание АгроКомпас



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg