Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 25 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Иновации Брой: Октомври 2013
„LG Grand Prix 2013” – скорост и адреналин на MАКС!
Разтърсващ старт на кампанията за пролетници постави Лимагрейн

„LG Grand Prix 2013” – скорост и адреналин на MАКС!

print

e-mail facebook

Адреналин, високи скорости, морски въздух, шампанско за победителите – не, това не е репортаж от Формула 1 в Монако. Това е „LG Grand Prix 2013” – екстремно изживяване за земеделски производители от цялата страна! На картинг писта край Варна фермерите премериха умения и скорост и излъчиха своите шампиони. „LG Grand Prix” беше част от инициативата за представяне на новите хибриди царевица и слънчоглед, които ще бъдат на пазара от следващата година. „От победители за победители!” – под този наслов премина двудневната среща край морето. „Ние сме компания, която уважава и обслужва по най-добрия начин всеки един производител, който се доверява на нашата генетика, независимо колко е голямо неговото стопанство”, подчерта в приветствие към фермерите Димитър Дойчев, мениджър на Лимагрейн за България.

В екстремната надпревара на картинг пистата се включиха шест отбора. Всички участници се представиха завидно добре и показаха страхотни пилотски умения. След като всички премериха сили, умения и концентрация, бяха излъчени най-добрите пилоти от шестте тима. И тогава стана още по-интересно – последва шампионат по картинг на 12-те най-добре представилите се участници до момента. Адреналинът вече достигна своя връх и сред състезателите, и сред публиката. Финалната и най-оспорвана надпревара започна със загряване на гуми и подреждане по време – истинско състезание. И така след зелената светлина на семафора последваха бързите обиколки, на които майсторите доказаха умения. На финала на „LG Grand Prix 2013” победителите получиха освен овациите на публиката, купи, медали и ваучер за новите продукти на компанията. Не липсваше и шампанско за най-добрите на почетната стълбица. За пореден път земеделските производители доказаха, че се справят добре и с работата си, и със забавленията.

Ден по-рано, преди запомнящия се картинг турнир, в курорт Златни пясъци фермерите се запознаха с най-новите предложения при царевица и слънчоглед на Лимагрейн за сезон 2014. Три нови хибрида царевица от ново поколение генетика ще бъдат на разположение на фермерите. С тях се отговаря на предизвикателството да се създават високодобивни и стабилни хибриди.

LG 30.369/Limanova – 370 по ФАО, е един от най-перспективните нови хибриди царевица, подчерта по време на презентация Божидар Бонев, продуктов мениджър на компанията. Той може да бъде основа за всяка сортова структура в едно стопанство, тъй като е продукт от последна генерация с лидерски качества. Новите предложения LG 30.440, 420 по ФАО, и LG 30.325, 310 по ФАО, са стабилни и с изключителен потенциал за добив за отглеждане при интензивни и екстензивни условия. Трите нови хибрида са от групи по ФАО от 300 до 450, тъй като в този диапазон от групи по ранозрелост са насочени търсенията на фермерите. От Лимагрейн са убедени, че с подобни продукти вдигат много високо стандартите при царевицата за зърно, разчитайки на хибриди с отлични показатели по всички основни компоненти, формиращи добива.

Бяха представени и вече утвърдените и добре познати LG хибриди царевица като LG 34.75, LG 33.95 и др., които са спечелили доверието на българските производители, благодарение на отличните им резултати при крайно тежки условия и топ представянето им при висок агрофон и интензивно земеделие. Хибриди като LG 34.75 и LG 35.40 са безспорно едни от най-предпочитаните от фермерите в този географски регион.

При слънчогледа Лимагрейн продължава да затвърждава лидерските си позиции на пазара. При Clearfield технологията специално внимание беше обърнато на най-предпочитания хибрид сред българските производители поради стабилността в представянето и предимствата на стейгрийн ефекта, който той притежава – LG 56.63CL, както и на хибрида с голям добивен потенциал и отлично представяне – LG 56.33CL. Селекционерите са обърнали сериозно внимание на проблема синя китка, който може да компрометира сериозно или да провали реколтата. В тази връзка компанията предлага три конвенционални хибрида, генетически устойчиви на новите раси синя китка. Това са LG 56.62, LG 56.32 и LG 55.80 (подходящ само за Южна България). Първите два са версии на добре познатите на пазара LG 56.65 и LG 56.35. Като такива те притежават топ продуктивност, съчетана с отлична стабилност в представянето.

 

Автор: Галина Недкова



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg