Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Понеделник, 10 Август 2020

Юли 2020

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Бизнес Брой: Ноември 2013
Варекс – новият дистрибутор на марките Laverda и Fella
Иван Масларов, управител на фирма Варекс ООД

Варекс – новият дистрибутор на марките Laverda и Fella

Иван Масларов

print

e-mail facebook

- Г-н Масларов, от кога фирма Варекс ООД е официален представител на Laverda?

- Официалното подписване на договорите с американския концерн AGCO е от 1 юли 2013 г. С това ние се превръщаме в единствената фирма на българския пазар, дистрибутор на два бранда зърнокомбайни – Laverda и Challenger. Това е едно признание на американските ни партньори към дейността ни и, разбира се – много голяма отговорност.

- С какво зърнокомбайните Laverda са интересни за българските земеделски производители?

- Laverda има 140-годишна история. Брандът е много важен за корпорацията AGCO, защото фабриката в Бреганце, където се произвеждат комбайните, е обявена за Европейски стратегически център за върхови научни постижения в зърноприбиращата техника. Брандът предлага доста специфични модели, уникални за българския пазар – оризокомбайни, специални машини за прибиране на реколта по наклонени терени и някои други по-специфични комбайни. Машините са висококачествени. Като инвестиция са с много добро съотношение цена-качество. Основното, което привлича клиентите, е най-вече надеждността на тези машини. При един комбайн друго не се изисква. Зърнопроизводителят трябва да е убеден, че това е машина, която няма да го остави на полето по време на жътва, където всеки час престой струва десетки хиляди левове, понякога стотици. Убеден съм, че Laverda я очаква много добро бъдеще на българския пазар.

- През тази година AGCO гласува доверие да представлявате още един негов бранд, кой е той и какво е характерно за него?

- Вторият бранд, който придобихме през 2013 г., е Fella. Това са машини за зелена линия, използвани главно в животновъдството: косачки, сеносъбирачки и др. Нашата цел е да популяризираме тази линия машини и да ги наложим в бъдеще на българския пазар. С добавянето на тази марка към продуктовото ни портфолио ние станахме единствения официален представител на четири бранда от световния концерн AGCO. Първият ни договор с тях е сключен през януари 2008 г. за представителството на Challenger, а вторият – на 1 януари 2011 г. за Valtra.

- Какво е причината AGCO да избере Варекс да представлява техните продукти в България?

- Предполагам, че това е един естествен етап от нашето развитие. Неслучайно тази година фирмата ни постигна доста добри успехи в реализацията на комбайните Challenger. Целим се в един пазарен дял от около 10%, което за нов бранд е доста добро постижение. И може би това е една от причините да подпишем договор и за Laverda. По този начин ще предлагаме на нашите клиенти и двата бранда едновременно. От друга страна, това е един процес, който е заложен доста отдавна като развитие на фирмата. През 2013 г. отворихме нашата търговска и сервизна база в Добрич. През първите месеци на 2014 г., март или април, ще бъде официалното откриване на търговско-сервизния ни център в Русе. Към края на 2014 г. и началото на 2015 г. ще отворим център и в Монтана. Това са неща, които са планирани от доста време и се случват по график, независимо от някои забавяния, продиктувани от кризата, която е на пазара. Не бива да се пренебрегва и фактът, че всичко е в резултат от глобализацията на пазара. Заводът в Бреганце освен Laverda произвежда всички останали марки зърнокомбайни на AGCO – Challenger, Massey Ferguson и Fendt.

 

Автор: Диана Александрова
Целия материал четете в брой Ноември 2013ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
За пръв път в България – земеделска застраховка „Суша”
ГрЕКо България сключиха първите полици по запитване на Националната асоциация на зърнопроизводителите, с подкрепата на Булстрад и презастрахователите от Суис Ри

Мemori CS - един от топ продуктите в зимна маслодайна рапица
Пшеницата Sosthene CS - висок добивен потенциал, здрав и издръжлив на болести посев, лесна жътва, малко слама... никакви проблеми с прибирането на реколтата

Висококачествените семена заслужават да бъдат защитени с най-добрите продукти за обеззаразяване
Синджента предлага на българския пазар продукти за обеззаразяване от най-високо качество

ИнВигор - печелившият бранд в рапица
От БАСФ – Решения в земеделието

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg