Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 19 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Бизнес Брой: Декември 2013
Белхим Кроп Протекшън официално откри търговско представителство в България
То ще се ръководи от Даниел Божанов, мениджър продажби

Белхим Кроп Протекшън официално откри търговско представителство в България

print

e-mail facebook

 Белгийската компания Белхим Кроп Протекшън, един от световните лидери в растителнозащитната индустрия, откри официално своето представителство у нас, което ще бъде ръководено от Даниел Божанов, възпитаник на Аграрния университет в Пловдив.

Събитието беше отбелязано с организирана среща в столичен хотел, на която присъстваха представители на растителнозащитния бизнес, както и на държавни институции и университети, свързани с него. Начало на срещата беше поставено с приветствие от страна на специалния гост – Марк Фиерман, консул на Белгийското посолство в България, който заяви: „Ние сме щастливи да подкрепяме компании като Белхим. Много белгийски компании намериха своя път до България и показват възможност да правят успешен бизнес тук. Аз съм сигурен, че Белхим скоро ще се присъедини към тях. Пожелавам им успех.“

Пол Ив Лантоен, главен директор на белгийската компания, разказа, че Белхим е основана през 1987 г., след обединяването на FMC и ISK – американска и японска компании. Днес начело на Белхим е Дир Пютеман. „Произвеждаме нашите продукти в съответствие с потребителските нужди и очаквания. Присъстваме в 38 държави, представени сме във всички европейски страни, в които бележим много бързо развитие. Ние реализираме големи инвестиции в изпитването на продуктите на опитни полета, като правим повече от 2 000 опита годишно“, заяви в своята презентация г-н Лантоен.

Франсоа Рикебор, търговски директор за Югоизточна Европа и коодинатор нови пазари на Белхим Кроп Протекшън, изрази задоволство от факта, че Даниел Божанов ще ръководи представителството на компанията в нашата страна, като представи екипа, работещ за България, Румъния и Молдова – Алин Стана, мениджър, г-жа Андреа Бокур, мениджър маркетинг и развитие и г-жа Люминица Емилиан, мениджър логистика.

Продуктите на Белхим Кроп Протекшън присъстват на българския пазар от 2011 г., но със създаването на свое представителство регистрацията на препаратите ще става по-лесно и компанията ще има възможност да разшири портфолиото си. Към момента то се състои от 7 продукта, като амбициите са до 3 години те да станат над 17. „Основно фирмата е ориентирана към опазването на техническите култури, в това число картофи, зеле, лук, както и лозя. Но тъй като пазарът го изисква, фирмата трябва да присъства и в полските култури и затова намеренията са да навлязат точно такива ПРЗ. В тази посока има доста разработки. Голяма част от продуктите са със собствени досиета. Много от активните вещества на компанията са непознати за българския пазар. Моят ангажимент е те да станат популярни и да бъдат сравнени с познатите до момента на пазара“, заяви Даниел Божанов, мениджър продажби на Белхим Кроп Протекшън. Той презентира пред присъстващите портфолиото на компанията за 2014 г.

 

 

Автор: Светла Стефанова



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg