Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 25 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Перспективи Брой: Декември 2013
Амбициите ни са през следващата година да станем номер 3 на пазара
Димана Страхинова, изпълнителен директор на Фермер 2000

Амбициите ни са през следващата година да станем номер 3 на пазара

print

e-mail facebook

 

- Г-жо Страхинова, фирма Фермер 2000 уверено върви към обновление на машинния парк в българското земеделие. На какво се дължи това?

- Има няколко фактори, които повлияха на Фермер 2000 да се нареди сред първите дилъри на земеделска техника в България. На първо място мога да посоча продуктовата гама на Massey Ferguson от трактори и комбайни, които се налагат като иновативни и надеждни машини. Тази година постигнахме изключителен успех с продажбата на комбайни, като успяхме да вземем 10% пазарен дял. На второ място искам да посоча професионалния сервиз от 40 човека, които успяват да обслужват нашите клиенти в цялата страна, които постоянно се обучават в страната и извън нея и имат самочувствието на успели и доказани професионалисти. На трето място са взаимоотношенията с нашите клиенти, които вече 20 години са с нас поради факта, че успяваме да удовлетворим тяхното желание и да им доставим нови технологии на добри цени и сме до тях дори и в трудните моменти. Накрая, но не на последно място, искам да изтъкна моя екип, който положи изключителни усилия последните две години, за да повиши имиджа и продажбите на Фермер 2000, който дава професионални съвети в земеделието на нашите клиенти и който вярва във взаимния успех.

- Каква е равносметката Ви за изминалата година, стигна ли Ви времето да реализирате целите си?

- На мен времето никога не ми стига, защото винаги си мисля, че съм могла да направя и още нещо както за фирмата, така и в личен план. Тази година беше много успешна, тъй като дори в момент на криза, ние успяхме да увеличим продажбите с 15% спрямо предишната, но има още какво да се желае. Когато една фирма се разраства бързо, има и последици, които екипът трябва да преодолее, за да върви по-нагоре.

- Разкажете какви нови продукти прибавихте към палитрата от техника и какви други да очакват земеделските производители.

- Наскоро се завърнахме от най-голямото изложение в Хановер, където бяха представени най-новите машини от производителите, които представляваме. Най-голямата ни гордост е „Машина на годината 2013“, а именно – най-новият хибриден зърнокомбайн Massey Ferguson.

Моделът MF9380 DELTA е с мощност от 496 к.с. Зърнокомбайнът е изцяло с нов дизайн и панорамна кабина от типа Skyline. Усъвършенствани са овършаващата, сепариращата и почистващата система, за да се постигне висока производителност при първокласно качество на крайния продукт. За да бъде захранен с достатъчно маса, този високопроизводителен комбайн е оборудван с изцяло нов 10,7-метров хедер от втора генерация Power Flow. По цялата дължина на хедера са разположени 3 ленти за принудително подаване, като всяка от тях е с верижно задвижване, а прибиращият шнек е с впечатляващ диаметър от 70 см.

Другата машина, с която се гордеем, е тракторът Massey Ferguson MF8700. Тракторите от новата серия MF8700 са оборудвани с 6-цилиндрови 8,4-литрови двигатели SISU POWER, с последно поколение Селективна каталитична редукция, която е най-опростеното решение, без необходимост от техническа поддръжка за съответствие със строгото законодателство по отношение на вредните емисии, без това да се отразява на мощността и производителността. С максимална мощност, достигаща 400 к.с., с ЕПМ и безстепенна DYNA VT трансмисия, моделът MF8737 се позиционира като най-мощния трактор, правен някога от Massey Ferguson. За тракторите от серията се предлагат две нива на оборудване – Efficient и Exclusive, като при нивото Exclusive ще се включват опции като хидравлично окачване на кабината, навигационна система с асистиращо водене, нов мултифункционален джойстик и др. Новости има и при хидравличната система, като хидравличният поток достига 205 л/мин, което позволява на машината да се справя безпроблемно и с най-тежките хидравлични операции.

 

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Декември 2013



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg