Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Понеделник, 10 Август 2020

Юли 2020

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Бизнес Брой: Януари 2014
Предизвикателството и отговорността на първите
Единствената специализирана телевизия АГРО ТВ – с нова програмна схема от януари 2014 г.

Предизвикателството и отговорността на първите

Цветан Гърбешков, управител на Агромедия Груп ЕООД

print

e-mail facebook

- Г-н Гърбешков, като Ви поздравявам за продобиването на АГРО ТВ, заедно с принадлежащите сайтове AGROTV.BG и AGRONEWS.BG през ноември миналата година, моля да отговорите защо инвестирахте в този проект? Какви са целите Ви?

- Бъдещето е на нишовите канали. Това се е доказало и в САЩ, и в Европа. Аз скоро се върнах от едно дълго пътешествие и целта беше точно проучването на тази тенденция. Хората, които се интересуват от определен вид бизнес, било то хранително-вкусова промишленост или както е в нашия случай – селско стопанство, енергетика или каквото и да било друго, търсят и гледат своите професионални телевизионни канали. При вече 15 години опит в тази сфера, знаете – предаването Агрофорум е пионер в нашата фирма, реших, че е необходимо да използваме този наш опит и да направим 24-часова програма за селското стопанство в България. Още повече, че България е земеделска страна.

- Вие притежавате няколко авторитетни електронни медии и печатно издание в областта на агробизнеса. Какво е личното Ви предизвикателство за изграждане на първата у нас специализирана телевизия в земеделския сектор с 24-часова програма?

- Какво точно ме провокира? Виждайки много неща, които в Западна Европа намират много лесно своето решение, създаване и изграждане, а тук – в България не им се обръща достатъчно внимание и няма движение и развитие, винаги съм провокиран. Моят бизнес е в такава сфера, че малко или много влияе на общественото мнение. Което ни налага да бъдем и смея да твърдя, че сме достатъчно отговорни, за да сме честни винаги, всеки един ден и час от нашата работа. Провокацията е в това – да успяваме да развием по-добре и по-бързо темите и проблемите в сектора, и да покажем адекватно тяхното разрешаване.

- Какво ще включва новата програмна схема на АГРО ТВ?

- Задължително ще имаме новини, структурирани с информация и от България, и от ЕС. Ние имаме вече изградени кореспондентски офиси във всеки областен град, имаме наши екипи, които работят в Стара Загора, Добрич и Плевен. Така че ще подаваме подробна информация на земеделските производители какво се случва по региони, в ЕС и по света. Ще имаме борсова информация на всеки час от най-големите световни стокови борси – в Чикаго, Ню Йорк, Будапеща, разбира се – и от нашата страна. Освен това предвиждаме независими коментари на случващи се събития или тенденции в областта на политиката и бизнеса. Разбира се, всичко, което има допирни точки със селското стопанство. Ще разработваме и агротеми, гостувайки при наши фермери и при европейски техни колеги. Аз, като член на международното жури на конкурса „Трактор на годината“, познавам и работя с най-големите медии в областта на селското стопанство на територията на ЕС. Това са 28-те най-добри медии в страните членки. Така че колегите ще ни подават информация, както и ние на тях. Това е гаранцията, че ще предлагаме бързо и качествено най-актуалната информация в агросектора в международен мащаб. Към момента ние също сме се стремили да правим това чрез нашите съществуващи медийни продукти – Agro.bg, Агрофорум и списанието АгроКомпас, но един 24-часов канал дава много повече възможности.

 

 

Автор: Валери Станев
Целия материал четете в брой Януари 2014ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
За пръв път в България – земеделска застраховка „Суша”
ГрЕКо България сключиха първите полици по запитване на Националната асоциация на зърнопроизводителите, с подкрепата на Булстрад и презастрахователите от Суис Ри

Мemori CS - един от топ продуктите в зимна маслодайна рапица
Пшеницата Sosthene CS - висок добивен потенциал, здрав и издръжлив на болести посев, лесна жътва, малко слама... никакви проблеми с прибирането на реколтата

Висококачествените семена заслужават да бъдат защитени с най-добрите продукти за обеззаразяване
Синджента предлага на българския пазар продукти за обеззаразяване от най-високо качество

ИнВигор - печелившият бранд в рапица
От БАСФ – Решения в земеделието

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg