Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 29 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Иновации Брой: Октомври 2010
Новите технологии на „Ню Холанд” – на фокус в Торино, Италия
Тракторите от сериите Т8 и Т9 – мощни, икономични и отговарящи на най-строгите европейски екологични изисквания

Новите технологии на „Ню Холанд” – на фокус в Торино, Италия

print

e-mail facebook

Да направи истинска революция в земеделието – това е призванието на новата серия трактори на Ню Холанд” – Т8. Характерно за тях е компактното междуосие, резултат от продължителни разработки, осъществени съвместно с клиентите. Целта е да се гарантира на земеделските стопани максимална продуктивност и ефективност. Тракторът от тази серия съчетава стабилността на машина с широко междуосие, с маневреността на традиционните трактори за междуредова обработка. Това превръща Т8 в една наистина универсална машина. По традиция и тази серия предлага типичните за марката „Ню Холанд” дизайн, интуитивно управление, интелигентни решения, както разбира се, високо качество и надеждност.

Тези усъвършенствани модели осигуряват изключителна маневреност. Идеални са за големи земеделски стопанства, а също и за млекопроизводителите. Т8 работи в перфектна комбинация с роторните и конвенционалните комбайни на „Ню Холанд”, със силажокомбайните, както и с балировачните машини от серията ВВ.

„Серията Т8 предлага уникална комбинация от възможности, с която досега не може да се похвали нито един друг трактор от този клас. Тези универсални машини значително ще разширят пазара ни, както в Европа, така и в Северна Америка, и ще бъдат сред ключовите продукти, които ще ни помогнат да затвърдим своята традиционна водеща позиция в този сегмент” – обяви Пиер Лахут, ръководител Глобален и Европейски маркетинг и комуникации.

Сред отличителните качества на новата серия Т8 е подобрената възможност за обръщане в края на блока и значителната маневреност, като ъгълът на завиване достига до невероятните 55°, което го прави незаменим при тесни завои и синори.

„Ню Холанд” изцяло промени и обнови своята конструирана в Америка серия Т9. Най-мощният в своя клас трактор, със завидните 669 к.с., се предлага в два варианта: стандартен и свръхмощен, за да посрещне всички нужди на фермерите. Стандартният – с 36 инчова рама, е разработен с възможност за малък радиус на завой, следвайки препоръките на големите производители на редови култури. Благодарение на двигателите със система за управление на мощността, които достигат до 557 к.с., той се представя еднакво добре както в мега животновъдните комплекси, така и във ферми, където е необходимо екстензивно натоварване при транспорт. Докато вариантът с подсилена рама е най-мощният трактор с четири задвижващи колела и е перфектен за тежката работа при отглеждане на зърнени култури и оран на големи площи. Освен това, тракторите серия Т9 се предлагат и с гуми, намаляващи утъпкването на почвата.

„Ню Холанд” направи продължителни и задълбочени проучвания преди да конструира новата кабина на Т9. Резултатът е най-добрата в този клас кабина с впечатляващи пропорции. Тя предлага възможности, които улесняват работата максимално – примери за това са подлакътникът SideWinder™ II; CommandGrip™, откъдето се управляват предавките и вградения бутон за движение напред/назад – всички те са познати вече при новата серия Т8.

Целия материал четете в брой Октомври 2010



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg