Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Понеделник, 06 Декември 2021

Ноември 2021

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Бизнес Брой: Юли 2014
КЛАС 95 ООД, Хасково и Оптиком – приятели и партньори
Тримата съдружници разказват за успешния си бизнес

КЛАС 95 ООД, Хасково и Оптиком – приятели и партньори

print

e-mail facebook

Димитър Желязков, Тенчо Тенев и Милен Дачев са съдружници в общ агробизнес. Земеделието за тях е минало и настояще. „Това сме правили цял живот – така сме израснали, това сме учили и това винаги сме искали да работим. При нас работата е от сутрин до вечер, зависими сме от природата и до последно не знаем какво ни очаква. Ние сме тези, които променяме нещата и ги правим да се случват и тук , на село,“ разкрива философията си Димитър Желязков.

През 2008 г. решават, че трябва да вървят напред и да изградят модерен бизнес. Идеята ги отвежда при фирма Оптиком. „Спечелиха ни още от първия момент, просто там хората са истински – истинско отношение, голям професионализъм и най-важното – коректност на 100%“, категоричен е Димитър.

Днес съдружниците обработват около 20 000 дка земя – пшеница, слънчоглед, рапица и сорго и дават работа на 16 души. „Оптиком ни дадоха куража да се включим и да участваме с проект по мярка 121. Знаете, че процесът на кандидатстване не е лек и имаше доста трудности. Но Оптиком се справиха с всички пречки, бяха до нас неотлъчно и максимално ни съдействаха в целия процес по реализирането на проекта“, спомня си Тенчо Тенев. „С голям страх взехме първите машини – с кредити от банки, на лизинг... и разбира се, със страх дали ще успеем да ги изплащаме. В онези години беше трудно да преодолееш тази психологическа граница, все пак бяхме възпитавани в друго време. Оказа се, че не е толкова страшно, особено като имаш добър партньор като Оптиком до себе си“, допълва Милен Дачев.

Затова и съдружниците с гордост заявяват, че имат модерно и конкурентно стопанство. Тук работят с два комбайна Laverda M306 и един М410, трактори JCB Fastrac 7230 и 8310, два товарача JCB 531-70, пет трактора Landini, Сеялка Monosem, култиватори Great Plains, пръскачка KUHN, плугове OVLAC, цистерна за тор Pichon.

 

Автор: Списание АгроКомпасПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Защо Кирил Жендов избра Weaving
Земеделецът зася пшеница с 8-метрова директна сеялка

Lidea празнува първия си рожден ден Кои са новостите
Атрактивни бонуси за ранни заявки до 31.12.2021 г. на семена слънчоглед и царевица

10 години съвместно и успешно партньорство - Кубота България и Агро Път 2011
Доверие, прозрачност и професионализъм стоят в основата на съвместната работа

В бирената индустрия вече са въведени практиките на кръговата икономика
Ивана Радомирова, изпълнителен директор на Съюза на пивоварите в България

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg