Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 19 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Юли 2014
Компания ЗЛАТЕКС проведе своя ежегоден Национален Демотур в районите на Чирпан, Плевен, Разград и Добрич
Акцент бяха машините с марката FENDT

Компания ЗЛАТЕКС проведе своя ежегоден Национален Демотур в районите на Чирпан, Плевен, Разград и Добрич

print

e-mail facebook

Съществува един единствен начин за осигуряване на максимално високи резултати в земеделието – работа, независимо от климатичните условия. За тази цел всеки земеделец се нуждае от машини, с които да извърши всички обработки бързо и ефективно. Всеки земеделец има нужда от машини, с които да може да работи както в много сухи, така и във влажни условия. Такава независимост от времето осигуряват подбраните марки от портфолиото на компания ЗЛАТЕКС. Естествен развой на събитията e Националният Демотур, който старозагорската фирма проведе в четири ключови района и представи високопроизводителна и модерна техника. Началото беше поставено в Южна България. И то неслучайно! Централният офис на компанията, която е проводник на световните иновации, предоставяйки ги на българските фермери, се намира именно в този район. В землището на Чирпан, а след това в Плевен, Разград и Добрич екип от опитни специалисти, подкрепен от квалифицирани професионалисти и демонстратори от AGCO, представиха нови технологии, подходящи за съвременното земеделие. А с добрата техника идва и добрата печалба!

Несъмнен акцент бяха машините с марката FENDT – зърнокомбайни и трактори. По последни статистически данни продажбите на FENDT в световен мащаб са нараснали отново с нови 3%. И за 14-ти пореден път FENDT оглави класацията в актуалния за 2013 година DLG имидж-барометър в ранг листата на селскостопанските производители. „Тракторите FENDT Vario – перфектната техника, чийто дизайн, качество и здравина са вплетени в едно! Технически иновативен, универсално приложим, с мощности от 70 до 450 к.с., FENDT е единственият по рода си трактор с изключително нисък разход на гориво – само от 195 г/kWh“, обясни Хуберт Мартин, демонстратор и продуктов специалист във FENDT.

Новите машини са изключително лесни за управление, удобни и комфортни. Новост за марката са сериите 500, 700 и 900. Разликата между тях е в мощностния диапазон и хидравличните системи.

Златекс разполага със зърнокомбайни FENDT от 180 до 500 к.с. Като концепция те са сламотръсни, роторни и хибридни, с различни работни ширини от 4,80 м до 9,20 м на хедера и различна вместимост на бункера.

На полетата бяха показани високотехнологичните прикачни машини като сеялките KERNER и SOLA, сламопресите за свръхплътни бали KRONE, плугове и култиватори RABE, торачки RAUCH и не на последно място – пръскачки CAFFINI. Всяка една комбинация от трактор и прикачен инвентар работи безапелационно точно с навигационните системи, предлагани от AGCO. На това акцентира Павел Гнип, специалист от AGCO, работещ в сферата на GPS управлението.

 

Целия материал четете в брой Юли 2014



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg